Πα. Μαρ 29th, 2024

Aντιπεριφερειάρχης Ν. Αιγαίου: Οι δομές υγείας στα νησιά δεν μπορούν να φιλοξενήσουν βαριά περιστατικά

«Αυτή τη στιγμή μπορεί να είναι πάρα πολύ όμορφα στα νησιά μας, μπορεί να τα ευχαριστηθούμε όταν όλα τα πράγματα ηρεμήσουν», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Mea Culpa» με το δημοσιογράφο και βουλευτή Κωνσταντίνο Μπογδάνο, ο αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιάννης Μαργαρίτης.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μαργαρίτης σημείωσε ότι «οι δομές υγείας στα νησιά αυτή τη στιγμή δεν είναι οργανωμένες στο να μπορούν να φιλοξενήσουν βαριά περιστατικά, περιστατικά που χρήζουν εντατικής». «Θα χρειαστούν πάρα πολλές αεροκομιδές απ’ όλα τα νησιά οπότε είναι ένα σενάριο εφιαλτικό αν ο κόσμος φύγει από την Αθήνα που υπάρχουν οργανωμένες δομές υγείας και έρθουν στα νησιά μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Ο αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου τόνισε ότι «ο λαός μας έχει κάνει τη διαφορά. Η διαφορά της Ελλάδας από άλλα κράτη οφείλεται στον ελληνικό λαό και στην ελληνική ηγεσία. Ευτυχώς αυτές τις μέρες έχουμε ηγεσία».

Για την τουριστική σεζόν, ο κ. Μαργαρίτης σημείωσε ότι «το πιο θετικό σενάριο είναι να δουλέψουμε με εσωτερική αγορά από το τέλος Ιουλίου και τον Αύγουστο».

«Γιατί για να ανοίξει η Αμερική πχ αυτή τη στιγμή πρέπει να ανοίξουν τα σύνορα και με ποιες προϋποθέσεις θα έρθουν; Δηλαδή πως θα ελεγχθεί εδώ που θα έρθει, εμείς μπορούμε να τους δεχτούμε; Όλα αυτά πρέπει να συνυπολογιστούν οπότε προβλέπω εσωτερική αγορά», δήλωσε.
Αναφερόμενος προσφορά του να φιλοξενήσει νεφροπαθείς της Πάρου σε ξενοδοχείο του στη Νάξο, ο κ. Μαργαρίτης ανέφερε ότι «ο γιατρός που τους κουράρει είπε ότι δεν πρέπει να μετακινηθούν, πρέπει να παραμείνουν στη Νάξο, να μην μπαίνουν στο πλοίο είναι πολύ επικίνδυνο να κολλήσουν».

«Μου έκανε την πρόταση ο δήμαρχος αν μπορώ να τους φιλοξενήσω είπα πολύ ευχαρίστως… Αυτή τη στιγμή η πιο σημαντική προσφορά που μπορούμε να κάνουμε στην κοινωνία είναι να μείνουμε σπίτι, να είμαστε υπεύθυνοι και να συμπεριφερόμαστε σαν να έχουμε ήδη τον ιό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μαργαρίτης.