Πε. Απρ 25th, 2024

Τα πρώτα infokiosk παγκάκια στην Ελλάδα είναι γεγονός (εικόνες)

Όπως είχε ανακοινώσει και ο Δήμαρχος του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλος στο τριήμερο συνέδριο RestartMAICity που διοργανώθηκε στα Τρίκαλα υπό την αιγίδα του πρωτοπόρου δήμου Τρικκαίων, με θέμα την Βιώσιμη και Έξυπνη Ανάπτυξη και λειτουργία των πόλεων, είναι ο πρώτος Δήμος που τοποθέτησε δυο «έξυπνα»ενεργειακά infokiosk παγκάκια.
Ένα στην πλατεία Ιμίων της Βούλας και ένα στη παραλία της Βάρκιζας.
Είναι τα πρώτα infokiosk – παγκάκια με ελληνικά χρώματα. Μια πρωτοπόρα σχεδιαστικά και λειτουργικά κατασκευή- πλατφόρμα για πολλές εφαρμογές, με υψηλά στάνταρ και πολλαπλές λειτουργίες.
Πρόκειται για μια καινοτομία που έρχεται να δώσει στυλ σε χώρους αναψυχής και περιπάτου συνδυάζοντας τεχνολογίες αιχμής, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και προωθημένες λειτουργίες εξυπηρέτησης του χρήστη του, καθώς από ένα απλό παγκάκι για ξεκούραση μπορεί να μετατραπεί σε ένα υπαίθριο και αξιόπιστο σημείο εργασίας. Το πρώτο παγκοσμίως που δίνει τη δυνατότητα φόρτισης ηλεκτρικών αμαξιδίων για ΑΜΕΑ μέσω μιας ειδικής πρίζας με κλειδί που η χρήση της θα γίνεται αποκλειστικά από αυτούς.
Διαθέτει έξη άνετες θέσεις καθίσματος, σκίαστρο και αυτόνομο φωτισμό χάρη στο εγκατεστημένο φωτοβολταϊκά πάνελ της οροφής του, γεγονός που το κάνει απολύτως αυτόνομο ενεργειακά χάρη στη συλλογή ηλιακής ενέργειας.
Επίσης έχουν προβλεφθεί 4 θύρες USB για ενσύρματη φόρτιση, διασύνδεση στο Internet μέσω 4G wifi, προβολή – επικοινωνία μέσω Social WiFi, ηχεία για ενημερώσεις, μια μικρή οθόνη για ώρα, ημερομηνία και θερμοκρασία καθώς και μια μεγάλη οθόνη με χρήσιμες πληροφορίες (λ.χ. καιρός, ενημερώσεις, διαφημίσεις κ.ά.) οι οποίες διαχειρίζονται εξ’αποστάσεως μέσω του ειδικού λογισμικού που έχει η κατασκευή.
Η χρήση του είναι φιλική προς τον διαχειριστή του κάθε Δήμου και γίνεται από ένα απλό κινητό. Μια αντιβανδαλστική antigraffiti κατασκευή κατάλληλη για τα ελληνικά δεδομένα.
Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο χρησιμοποιείται ως σταθμός ενημέρωσης των πολιτών παρέχοντας ηχητικά μηνύματα της αστυνομίας και οδηγίες για την καταπολέμηση του ιού.
Η εταιρεία “energy4smart” είναι μια νεοφυής εταιρεία που σκοπό έχει να καλύψει καθημερινές ανάγκες χρησιμοποιώντας κυρίως εναλλακτικές ανανεώσιμες πηγές ενέργειας με έξυπνο και πρακτικό τρόπο.
Ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη κατασκευής και άλλα μοντέλα της εταιρίας, με κοινωνικό πρόσημο για κατηγορίες ατόμων με ειδικές ανάγκες.