Πα. Απρ 26th, 2024

Έκκληση δημάρχων Τήνου και Τήλου: Αυστηρότερα μέτρα στις μετακινήσεις στα νησιά

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησαν η δήμαρχος Τήλου, Μαρία Κάμμα Αλιφέρη και ο δήμαρχος Τήνου, Γιάννης Σιώτος για την κατάσταση που επικρατεί στα νησιά με την άφιξη επισκεπτών εν όψει Πάσχα.

Στο νησί της Τήλου έχουν επιστρέψει ήδη πολλά άτομα, καταγόμενα από εκεί και τα οποία μπήκαν σε εθελούσια 14ήμερη απομόνωση τηρώντας έτσι τα μέτρα ασφαλείας κατά του κοροναϊού. Ωστόσο, καθότι ο Μάρτιος είναι ο μήνας επισκευών των σπιτιών και των επιχειρήσεων, αλλά και δεδομένου του γεγονότος ότι πλησιάζει το Πάσχα, οι δημοτικές αρχές πήραν ομόφωνα αποφάσεις υπό την πίεση της τοπικής κοινωνίας προκειμένου να γίνεται αυστηρότερος έλεγχος στις ακτοπλοϊκές μεταβάσεις στο νησί.

Στην Τήνο, οι συνθήκες είναι παρόμοιες, με το δήμο να βρίσκεται σε καθημερινή επαφή με τον Λιμενάρχη και το διοικητής του αστυνομικού τμήματος, ενώ ο ίδιος ο δήμαρχος έχει εισηγηθεί πιο αυστηρό πλαίσιο για τις μετακινήσεις, το οποίο ισχύει μόνο για τους μόνιμους κατοίκους. Ακόμα, αυτοί που φθάνουν στο νησί, θα τίθενται σε 14ήμερη καραντίνα, ακόμα και αν είναι κάτοικοι.

Τέλος, και οι δύο δήμαρχοι συμφώνησαν πως προκειμένου να μπορέσει η αστυνομία να επιβλέψει την καραντίνα των αφιχθέντων στα νησιά, αυτή πρέπει να θεσμοθετηθεί.

Να σημειωθέι ότι κανένα κρούσμα δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί σε κανένα από τα δύο νησιά.