Πε. Μαρ 28th, 2024

Καλαμάτα: Επιτήδειοι προσποιούνταν τον δήμαρχο για να αποσπάσουν «δωρεές» για τον κοροναϊό

Δύο τουλάχιστον επιχειρηματίες της Καλαμάτας επιχείρησαν να εξαπατήσουν επιτήδειοι, επικοινωνώντας τηλεφωνικά μαζί τους, και προσποιούμενοι ότι είναι ο ίδιος ο Δήμαρχος Καλαμάτας, τους ζητούσαν να καταθέσουν χρήματα ώστε να συγκεντρωθούν τα απαραίτητα τρόφιμα για ευπαθείς ομάδες.

Συγκεκριμένα, άγνωστος τηλεφώνησε σε δύο επιχειρηματίες της Καλαμάτας, προσποιούμενος τον Θανάση Βασιλόπουλο, ισχυριζόμενος ότι ο Δήμος συγκέντρωνε ποσότητες τροφίμων δήθεν για συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. Οι επιχειρηματίες που αρχικά πείστηκαν, προθυμοποιήθηκαν να προσφέρουν, και τότε ο άγνωστος “Δήμαρχος” ζήτησε έναν λογαριασμό κατάθεσης χρημάτων, όπου θα τους κατέθετε το αντίτιμο των τροφίμων.

Οι επιχειρηματίες και στις δύο περιπτώσεις υποψιάστηκαν ότι κάτι περίεργο συμβαίνει, και αμέσως ειδοποίησαν την Αστυνομία, αλλά και τον ίδιο τον Δήμαρχο, στο όνομα του οποίου είχε στηθεί αυτή η απάτη. Ο δήμαρχος Καλαμάτας ενημερώθηκε για τις απόπειρες εξαπάτησης με τη χρήση του ονόματός του και θα καταθέσει αύριο μήνυση κατ’αγνώστων, ενώ προειδοποιεί τους δημότες να είναι καχύποπτοι για τέτοιου είδους τηλεφωνήματα, καθώς ο Δήμος ουδέποτε ακολουθεί τέτοιες πρακτικές και πάντα κινείται με τη νόμιμη διαδικασία.

Η επίσημη ανακοίνωση του δήμου – Προσοχή στους απατεώνες

“Από το Δήμο Καλαμάτας γίνεται γνωστό ότι άγνωστος/οι, χρησιμοποιώντας το όνομα και την ιδιότητα του Δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου, επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τουλάχιστον δύο επιχειρηματίες της πόλης, αιτούμενοι βοήθεια δήθεν για ενίσχυση του Δήμου σε τρόφιμα, προσπαθώντας να τους εξαπατήσουν μέσω οικονομικής συναλλαγής.

Τα περιστατικά ήρθαν σε γνώση του Δημάρχου και άμεσα ενημερώθηκε η Ελληνική Αστυνομία, προκειμένου να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες, ενώ από το Δήμαρχο θα ακολουθήσει και κατάθεση μήνυσης κατ’ αγνώστων.

Σύμφωνα με τις περιγραφές ο τρόπος δράσης των απατεώνων, έχει εμφανιστεί και σε άλλες περιπτώσεις απόπειρας εξαπάτησης στη χώρα.

Από το Δήμο εφιστάται ιδιαίτερη προσοχή προς όλους και τονίζεται κατηγορηματικά ότι συναλλαγές, χορηγίες, προσφορές κ.λπ. που σχετίζονται με το Δήμο, ακολουθούν πάντα την οριζόμενη από τη νομοθεσία διαδικασία”.