Featured

Κοροναϊός: Νέο κρούσμα στην Δάφνη σε μητέρα μαθητή- 45 επιβεβαιωμένα κρούσματα

Θετική βρέθηκε στον κορονοϊό μητέρα μαθητή σε σχολείο της Δάφνης οπού ο δήμος είχε ενημερώσει ότι θα έκλεινε για να γίνει απολύμανση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου Δάφνης

«Πριν από λίγη ώρα ενημερωθήκαμε από τις αρμόδιες αρχές ότι το ύποπτο κρούσμα κηδεμόνα στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Δάφνης, είναι θετικό. Αυτή την ώρα συνεχίζεται η ιχνηλάτηση των επαφών του συγκεκριμένου ατόμου για τυχόν άλλα κρούσματα.

Ο Δήμος έχει πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα και ήδη έχει ξεκινήσει η απολύμανση όλων των δημοτικών κτιρίων και των σχολικών μονάδων.

Για προληπτικούς λόγους και για την προστασία της πιο ευάλωτης κοινωνικής ομάδας συμπολιτών μας, αποφασίζουμε την προσωρινή αναστολή της λειτουργίας των ΚΑΠΗ του Δήμου μας από τη Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020 μέχρι και την Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020.

Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές για έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση και θα ακολουθήσουν νεώτερες οδηγίες και ανακοινώσεις όταν προκύψουν νέα στοιχεία.

Στα 46 εκτοξεύτηκαν τα κρούσματα

Στα 46 έχουν φτάσει τα κρούσματα του κοροναϊού στη χώρα μας μετά τις 14 νέες περιπτώσεις που εντοπίστηκαν από την εκδρομή στους Άγιους Τόπους.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση για τις εξελίξεις σχετικά με την εξάπλωση του κοροναϊού που έκανε ο λοιμωξιολόγος και επιστημονικός συνεργάτης του Εθνικού Οργανισμούς Δημόσιας Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας βρέθηκαν θετικοί στον ιό 11 από τους ταξιδιώτες και 3 επαφές τους.

Συνέπεια των νέων κρουσμάτων και της εξάπλωσης του ιού είναι η παράταση των μέτρων που έχουν ληφθεί για τους τρεις νομούς με τα περισσότερα κρούσματα, Ηλείας, Αχαϊας και Ζακύνθου, για δύο εβδομάδες. Για τους αθλητικούς συλλόγους των παραπάνω νομών που πραγματοποιούν εκτός έδρας αγώνες αυτοί θα πραγματοποιούνται κεκλεισμένων θυρών.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας ακυρώνονται όλες οι οργανωμένες εκδρομές από και προς τις πληττόμενες χώρες μέχρι νεωτέρας όπως και όλες οι οργανωμένες σχολικές εκπαιδευτικές εκδρομές εξωτερικού και μετά τις 13 Μαρτίου.

Την ίδια ώρα, επιδεινωμένη είναι η κατάσταση του 67χρονου που νοσηλεύεται στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου. Ο ασθενής φέρεται να είναι διασωληνωμένος, ενώ σε πολύ καλύτερη κατάσταση είναι η σύζυγός του και τα υπόλοιπα κρούσματα.

Νόσησε και ο οδηγός του πούλμαν με τους Έλληνες στους Αγίους Τόπους

Ο 38χρονος οδηγός νοσηλεύεται με πνευμονία, σε σταθερή κατάσταση. Είναι ένας από τους τελευταίους ασθενείς που «χτύπησε» ο κορονοϊός στο Ισραήλ. Οι άλλοι δυο είναι ένας άλλος Ισραηλινός και μια Αμερικανή τουρίστρια, που είχε βρεθεί στην Ιερουσαλήμ πριν επιστρέψει στη Νέα Υόρκη.

Ο κορονοϊός έχει προσβάλει, μέχρι στιγμής, 17 ανθρώπους στο Ισραήλ. Ανάμεσά τους ο οδηγός του πούλμαν που μετέφερε τους Έλληνες ταξιδιώτες στους Αγίους Τόπους, μεταξύ αυτών οι 21 έχουν βρεθεί θετικοί στη νόσο και ο 67χρονος συνταξιούχος από την Αμαλιάδα νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Ο ασθενής Νο16, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει Jerusalem Post, είναι ο 38χρονος οδηγός πούλμαν από την ανατολική Ιερουσαλήμ, ο οποίος βρίσκεται σε απομόνωση στο νοσοκομείο Πορίγια της Τιβεριάδας, όπου μεταφέρθηκε με πνευμονία. Σύμφωνα με τον διευθυντή του νοσοκομείου ο 38χρονος είναι σε σταθερή κατάσταση και έχει πλήρως τις αισθήσεις του.

Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, σύμφωνα με τα ισραηλινά ΜΜΕ ο 38χρονος είχε πρόσφατα εργαστεί στην εκδρομή προσκυνητών από την Ελλάδα «21 από τους οποίους έχουν διαγνωστεί με κορονοϊό μετά την επιστροφή τους στη χώρα στις 27 Φεβρουαρίου. Το γκρουπ είχε βρεθεί στο Ισραήλ, τη Δυτική Όχθη και την Αίγυπτο».

Την Τετάρτη, οι παλαιστινιακές αρχές αποφάσισαν να κλείσουν τον Ναό της Γεννήσης στη Βηθλεέμ «εξαιτίας ανησυχίας για τον κορονοϊό, αφού έγινε γνωστό ότι οι Έλληνες τουρίστες προσευχήθηκαν στον Ναό. Το υπουργείο (Τουρισμού της Παλαιστινιακές Αρχής) δεν ανέφερε για πόσο διάστημα θα παραμείνει κλειστός ο Ναός».

Ο ασθενής Νο 17, είναι ένας συνταξιούχος που επέστρεψε στο Ισραήλ από την Ιταλία στις 29 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. Ο συνταξιούχος, μόλις έφτασε στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν, μπήκε στο αυτοκίνητό του και πήρε στο σπίτι του όπου τέθηκε σε καραντίνα.

Share

Τελευταία άρθρα

Δήμος Βιάννου: Καλύπτει από το 2027 τα ενοίκια εκπαιδευτικών που επιλέγουν να μείνουν στην περιοχή

Σε μία ουσιαστική παρέμβαση για την αντιμετώπιση του προβλήματος στέγασης εκπαιδευτικών και άλλων δημοσίων υπαλλήλων…

13 ώρες ago

Παρέμβαση Κολιάδη για την παραλία Τσαμπίκα μετά τις καταγγελίες για εργασίες

Άμεση παρέμβαση για την κατάσταση που είχε δημιουργηθεί στην παραλία Τσαμπίκα πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ρόδου…

13 ώρες ago

Δυτική Μακεδονία: Νέα τουριστική ταυτότητα με ψηφιακή πύλη, AI και στόχο τον τουρισμό τεσσάρων εποχών

Σε μια νέα φάση οργανωμένης τουριστικής προβολής επιχειρεί να περάσει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, παρουσιάζοντας…

13 ώρες ago

Καλαμάτα: Εγκαινιάστηκε η αναβαθμισμένη κεντρική παιδική χαρά στο αναψυκτήριο

Στην παράδοση μιας ακόμη αναβαθμισμένης υποδομής για παιδιά και οικογένειες προχώρησε ο Δήμος Καλαμάτας, με…

13 ώρες ago

Αγία Παρασκευή: Πλήθος κόσμου στη δεύτερη μέρα της «Πόλης Πολιτισμού 2026» – Αφιέρωμα στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα

Με μεγάλη συμμετοχή πολιτών συνεχίστηκαν για δεύτερη ημέρα οι εκδηλώσεις της «Πόλης Πολιτισμού 2026» στην…

14 ώρες ago

Καιρός: Αφρικανική σκόνη, θερμοκρασίες έως 37 βαθμούς και «Red Code» για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς

Ιδιαίτερα επιβαρυμένες καιρικές συνθήκες διαμορφώνονται σήμερα, Κυριακή 30 Αυγούστου 2026, σε αρκετές περιοχές της χώρας,…

14 ώρες ago