Πε. Ιούν 20th, 2024

Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης: Όταν θέλουμε και ενωμένοι είμαστε και ομόψυχοι παραμένουμε

«Εμείς «χρωστάμε» ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Ερντογάν γιατί μας έδωσε τη δυνατότητα να μετρήσουμε δυνάμεις και να μετρηθούμε και μεταξύ μας, και να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι όταν θέλουμε και ενωμένοι είμαστε και ομόψυχοι παραμένουμε» δήλωσε ο δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης στον Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην έκτακτη εκπομπή με τους δημοσιογράφους Παναγιώτη Τζένο, Ανδριάνα Ζαρακέλη και Λάμπρο Καλαρρύτη LIVE από τις Φέρες του Έβρου.

Ο κ. Ζαμπούκης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: «Ο κάθε ένας ανταπεξήλθε στο ρόλο του, τόσο ο στρατός όσο και η Αστυνομία και φυσικά οι χρήσιμες εφεδρείες της περιοχής μας, των εθνοφυλάκων, των θυροφυλάκων και των ανθρώπων του Αινήσιου Δέλτα. Είμαστε μια περιοχή συνόρων αλλά ταυτόχρονα είμαστε και μια περιοχή ανάπτυξης», συμπλήρωσε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης.

«Είναι σε εξέλιξη μια σειρά μεγάλων έργων όπως είναι το LNG οι αγωγοί, το master plan για το λιμάνι και το αεροδρόμιο, σημαντικοί μοχλοί για τους οποίους και εξαιτίας των οποίων θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα και προσοχή και να μην αποτελέσει καμία τροχοπέδη η συγκεκριμένη ασύμμετρη εισροή πολιτών τρίτων χωρών οι οποίοι προσπαθούνε παράτυπα να εισέλθουν στη χώρα μας από μη νόμιμα σημεία εισόδου. Για αυτό εφιστούμε την προσοχή τους (κυβέρνησης και της Ευρώπης) και τη θετική τους σκέψη και ενέργεια διότι καλώς ανταποκριθήκαμε στο τριήμερο που μεσολάβησε, και πέμπτη μέρα αντέχουμε αν αυτό τραβήξει σε μάκρος θα πρέπει να σκεφτούμε τη λύση εκτάκτων μέτρων διότι όλοι αυτοί οι συμπατριώτες μας που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή είναι άνθρωποι και οικογενειάρχες και επαγγελματίες. Κάνω έκκληση όσο είναι νωρίς και μπορούμε να λάβουμε δραστικά και κατάλληλα μέτρα η πολιτεία να δείξει ιδιαίτερη φροντίδα», κατέληξε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης.