Κυ. Ιούν 16th, 2024

Αφαίρεσαν τις αρμοδιότητες από τον Δημήτρη Μητρόπουλο στο Μαξίμου – Ποια λάθη του χρεώνουν

Τι έγραφε ο Γιάννης Κουρτάκης από τις 25 Ιανουαρίου

Η έμμεση αποψίλωση των καθηκόντων που είχαν δοθεί στον δημοσιογράφο Δημήτρη Μητρόπουλο ανακοινώθηκε σήμερα από την κυβέρνηση με τον δημοσιογράφο να παραμένει στη γενική γραμματεία του πρωθυπουργού αλλά άνευ χαρτοφυλακίου.

Όπως ανακοινώθηκε, καθήκοντα υπεύθυνης γραφείου θεμάτων Ευρωπαϊκής Ένωσης της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού αναλαμβάνει η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Πρέσβης Ελένη Σουρανή. Ο Δημήτρης Μητρόπουλος συνεχίζει ως Ειδικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού.

Τα λάθη που χρεώνουν στον δημοσιογράφο

Στα πεπραγμένα του Δημήτρη Μητρόπουλου στο Μέγαρο Μαξίμου και τα σοβαρά λάθη στα οποία είχε υποπέσει είχε αναφερθεί στη στήλη του Πολιτικός Καφές, ο εκδότης της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, Γιάννης Κουρτάκης, από τις 25 Ιανουαρίου.

«Σειρά από λάθη έχουν αρχίσει και χρεώνουν κάποιοι (και δεν είναι λίγοι) στον συνεργάτη του Κυριακού, Δημήτρη Μητρόπουλο. Ναι, τον πρώην δημοσιογράφο, που εσχάτως αναπτύσσει δράση και σε επίπεδα διπλωματίας. Σύμφωνα με τους καλά γνωρίζοντες, ο εν λόγω ευθύνεται για την ένταση που υπήρξε ανάμεσα στο Βερολίνο και την Αθήνα. Και επειδή τέτοια λάθη, σε αυτή τη φάση, δύσκολα συγχωρούνται, δεν αποκλείεται να έχουμε εξελίξεις και μάλιστα σύντομα»