Πα. Μαρ 29th, 2024

Παρέμβαση του Δημήτρη Κάρναβου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Περιφερειών για τη μεταναστευτική κρίση

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να προβληματιστεί με την στάση της Τουρκίας», ανέφερε μεταξύ άλλων η Isabelle Boudineur Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Εδαφικής Συνοχής και Προϋπολογισμού της Ευρώπης , κατόπιν παρέμβασης του δημάρχου Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβου, στην συνεδρίαση της Επιτροπής Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο κ. Κάρναβος κατά την παρέμβασή του στην συνεδρίαση της επιτροπής στις Βρυξέλλες, δήλωσε μεταξύ άλλων:

Επιτρέψτε μου σήμερα να παρέμβω εκτάκτως για ένα μείζων θέμα που απασχολεί το σύνολο της ελληνικού λαού αλλά και το κόσμο της τοπικής αυτοδιοίκησης στη Ελλάδα .

Η χώρα μου εδώ και δύο ημέρες δέχεται ασύμμετρη απειλή από την Τουρκία. Μια απειλή που στρέφεται ευθέως κατά της εθνικής ασφαλείας της Ελλάδας και συνιστά ωμή παραβίαση εκ μέρους της Τουρκίας της συμφωνίας της χώρας αυτής με την Ευρωπαϊκή Ένωση για τις μεταναστευτικές ροές .

Ο πόνος ανθρωπίνων ψυχών αξιοποιείται και κατευθύνεται με σαφή στόχο την άσκηση εκβιασμού ενάντια σε ένα κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά προφανώς και της Ένωσης της ίδιας.

Η Ελλάδα απειλείται από μια άνευ προηγούμενου μαζική ροή παράνομων μεταναστών και προσφύγων χωρίς να έχει αντικειμενικά τη δυνατότητα να αντέξει την διαχείριση των εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων που ετοιμάζονται και καθοδηγούνται για να μπουν στην επικράτειά της .

Ο ελληνικός λαός έχει υποφέρει πολλά τα προηγούμενα χρόνια από τις τεράστιες μεταναστευτικές ροές. Επέδειξε μεγάλο θάρρος, καρτερία, ανθρωπισμό καταφέρνοντας να διαχειριστεί δυο κρίσεις ταυτόχρονα, την οικονομική και την μεταναστευτική. Έδωσε μαθήματα ανθρωπιάς και ευρωπαϊκού πνεύματος με το υστέρημα του.

Όμως και ο ελληνικός λαός έχει τα όρια του.

Δεν είναι φρόνιμο για κανένα να παίζει με τα όρια της αξιοπρέπειας και της ασφάλειας ενός ολοκλήρου λαού .

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει χρέος να δείξει έμπρακτα την αλληλεγγύη της μπροστά σε μια μείζονα απειλή που δέχεται ένα μέλος της.