Πα. Μαρ 29th, 2024

Πελετίδης για καρναβάλι: Θα υπακούσουμε την εντολή του υπουργείου- Σκέψεις να μετατεθεί το καλοκαίρι

Την ακύρωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων και της μετάθεσή τους πιθανόν το καλοκαίρι θα εισηγηθεί στο δημοτικό συμβούλιο της Πάτρας ο δήμαρχος της πόλης Κώστας Πελετίδης, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να αναβάλλει όλες τις εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα, λόγω των τριών επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κοροναϊού στη χώρα μας.

‘Οπως είπε ο δήμαρχος, κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου, ο δήμος ήταν προβληματισμένος για τη διεξαγωγή των καρναβαλικών εκδηλώσεων τονίζοντας ότι άλλο είναι ένας να βρεθεί θετικός στον κοροναϊό και άλλο η Πάτρα να γίνει η εστία για να απλωθεί ιός σε όλη την Ελλάδα.

Δείτε επίσης: Πέθανε γνωστή ηθοποιός που μεσουρανούσε στα ’80s
«Θα ήταν ανευθυνότητα από την πλευρά μας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Πάτρας.

«Ας ετοιμαστούμε για τον Ιούνιο», είπε ο δήμαρχος της Πάτρας

«Οφείλουμε να υπακούσουμε στην εντολή του υπουργείου», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.

Στο μεταξύ, την έντονη αντίδραση δημάρχων σε όλη την Ελλάδα προκάλεσε η απόφαση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, να ματαιώσει όλες τις καρναβαλικές εκδηλώσεις λόγω των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κοροναϊού στη χώρα μας.

Η τελική πάντως απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί το απόγευμα όπου συνεδριάζει για το θέμα εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο.

Οι τοπικές κοινωνίες παρακολουθούν μουδιασμένες τις εξελίξεις με τον κοροναϊό, καθώς πρόκειται για την πρώτη φορά που ακυρώνονται εκδηλώσεις του καρναβαλιού. Ήδη πάντως ακυρώθηκαν οι εκδηλώσεις σε όλους τους δήμους ευθύνης της Περιφέρειας Αττικής. Στο πλαίσιο αυτό ακυρώνονται και οι σχετικές εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί από την Περιφέρεια Αττικής και τους δήμους Αγίων Αναργύρων – Καματερού και Ιλίου στο Πάρκο Τρίτση για την Καθαρά Δευτέρα.