Featured

Η Καλαμάτα παρουσιάζει το μεσσηνιακό ελαιόλαδο στην «Detrop Boutique» της ΔΕΘ

Συμμετοχή σε ένα ξεχωριστό εκθεσιακό τριήμερο στη Θεσσαλονίκη για το Δήμο Καλαμάτας. Περισσότεροι από 350 εκθέτες από 16 χώρες θα φιλοξενηθούν στη φετινή Detrop Boutique και Artozyma στους χώρους της ΔΕΘ – Helexpo το διήμερο 22-24 Φεβρουαρίου, ενώ οι εκθέσεις θα υποδεχθούν και 230 hosted buyers και εμπορικούς επισκέπτες από 32 χώρες.

Στο πλαίσιο αυτό, χθες, Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020, παραχωρήθηκε συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης» στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ – Helexpo, με τη συμμετοχή του Δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου.

Μιλώντας ο πρόεδρος της ΔΕΘ, Τάσος Τζήκας, υποστήριξε ότι «το εκθεσιακό πρόγραμμα του 2020 ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο από την τριπλά επιτυχημένη Agrotica». Αναφερόμενος στην Detrop Boutique, ο κ. Τζήκας επισήμανε πως «Έχει ως στόχο να προβάλει τα καλύτερα ντελικατέσεν προϊόντα και τρόφιμα, αναδεικνύοντας τους μικρούς Έλληνες παραγωγούς, ενώ συγκεντρώνει επίσης τις συμμετοχές οκτώ Περιφερειών και του Δήμου Καλαμάτας».

«Ο δυναμισμός, η εξωστρέφεια και η καινοτομία είναι κάποια από τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά των πολλαπλών εκθεσιακών γεγονότων που διοργανώνει η ΔΕΘ – Helexpo», δήλωσε ο Κυριάκος Ποζρικίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΘ – Helexpo.

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

Στόχος των εκθέσεων Detrop Boutique και Artozyma, όπως σημειώθηκε στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, είναι να παρουσιαστούν στο κοινό οι καινοτομίες στην παραγωγή τροφίμων, τα σύγχρονα κανάλια πωλήσεων και διανομής τροφίμων, καθώς και οι σημαντικότερες επιχειρήσεις πρώτων υλών αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, αλλά και συσκευασίας και εξοπλισμού.

Τονίζεται ότι ιδιαίτερη είναι η αναφορά των διοργανωτών στην αυτοδιοικητική εκπροσώπηση, καθώς εκτός από το Δήμο Καλαμάτας που θα παρουσιάσει το μεσσηνιακό ελαιόλαδο, παρούσες στην έκθεση θα είναι και 8 Περιφέρειες (Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Ιονίων Νήσων, Βορείου Αιγαίου, Στερεάς Ελλάδας, Κρήτης, Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας).

ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Μιλώντας για την παρουσία της Καλαμάτας στην έκθεση ο Δήμαρχος Θ. Βασιλόπουλος τόνισε πόσο σημαντική είναι η εξωστρέφεια και η κατάκτηση νέων αγορών. «Η Καλαμάτα συναντιέται με τον Βορρά μέσω της Detrop Boutique, που γίνεται εφαλτήριο για την προβολή και ανάδειξη της παραγωγής της περιοχής σε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και ελιές» ανέφερε ο κ. Βασιλόπουλος τονίζοντας πως το ένα τρίτο της ελληνικής παραγωγής ελαιολάδου παράγεται στη Μεσσηνία. Επιπρόσθετα, επισήμανε την πρόθεση της δημοτικής αρχής να συνεργαστεί στενά με τη ΔΕΘ-Helexpo για τη διοργάνωση μιας θεματικής έκθεσης στην Καλαμάτα με επίκεντρο το ελαιόλαδο.

Τελευταία άρθρα

ΚΕΔΕ: Στο επίκεντρο το κόστος λειτουργίας των Δήμων, η Δημοτική Αστυνομία και η διαχείριση υδάτων

Συνεδριάζει την Τετάρτη 22 Ιουλίου 2026, στις 11:00, το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων…

40 λεπτά ago

Φάρσαλα: Στοχευμένες απολυμάνσεις σε φρεάτια

Ο Δήμος Φαρσάλων πραγματοποιεί αυτές τις μέρες απολυμάνσεις με παρεμβάσεις σε δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους…

13 ώρες ago

Αναβάθμιση αθλητικών υποδομών σε Ερείκουσα και Οθωνούς

Δίπλα στις τοπικές κοινωνίες των Διαποντίων Νήσων και τη νεολαία η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

13 ώρες ago

Ιωάννινα: 2,2 εκ. ευρώ για την αναβάθμιση του Αθλητικού Κέντρου Καρδαμιτσίων

Η χρηματοδότηση προέρχεται από το Υπουργείο Εσωτερικών.

13 ώρες ago

Καθημερινή η λειτουργία του info point στο λιμάνι της Καλαμάτας

Θα λειτουργεί καθημερινά έως τις αρχές Σεπτεμβρίου, κατά τις ώρες 19:30 έως 22:30.

14 ώρες ago

ATTICA ROOTS FESTIVAL: Ο Omar Faruk Tekbilek στο Ζάππειο για μια μοναδική μυσταγωγική συναυλία

Ένας παγκόσμιος πρεσβευτής της ανατολίτικης και μεσογειακής μουσικής

15 ώρες ago