Πε. Μαρ 28th, 2024

Τουριστικός σχεδιασμός της περιφέρειας Πελοποννήσου με την συνεργασία πανεπιστημίων

Θέματα που αφορούν την ανάπτυξη του τουρισμού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου αποτέλεσαν το αντικείμενο της συνάντησης που είχε στην Τρίπολη, ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας με πανεπιστημιακούς καθηγητές από τα Πανεπιστήμια Πειραιώς και Πελοποννήσου, με τα οποία εξετάζεται το ενδεχόμενο συνεργασίας στον εν λόγω τομέα.

Ειδικότερα, στη συνάντηση συζητήθηκαν ο σχεδιασμός για την αύξηση στην Πελοπόννησο του τουριστικού προϊόντος, το πλαίσιο διαμόρφωσης DMO (Destination Marketing Organization) και DMS (Destination Management System), ενώ έγινε εκτίμηση και σχετικά με ενδεχόμενες επιπτώσεις στον τουρισμό γενικότερα, από τον κορωνοϊό.

Οι εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής κοινότητας ήταν, από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς οι καθηγητές Νικόλαος Γεωργόπουλος, Δημήτριος Γεωργακέλος και Γεωργία Ζούνη και από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου ο καθηγητής Νίκος Πλατής.

Στο μεταξύ, σύντομα θα είναι έτοιμη η τουριστική ιστοσελίδα της Περιφερειας Πελοποννήσου, η οποία θα ενημερώνεται σε καθημερινή βάση ενημέρωση, αποτελώντας την αιχμή του δόρατος της Περιφέρειας για την προβολή της ελκυστικότητας και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της.