Ο Θεοδωρικάκος στην έκθεση με ηλεκτρικά οχήματα στο Ζάππειο – Τη Δευτέρα το Νομοσχέδιο

Στην παρουσίαση ηλεκτρικών οχημάτων στο Ζάππειο παρευρέθηκε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, το πρωί της Τετάρτης 12/02/2020.

Ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή και θα δώσει τη δυνατότητα στο ελληνικό Δημόσιο να αγοράζει ηλεκτρικά, ηλεκτροκίνητα και υβριδικά αυτοκίνητα.

«Τη Δευτέρα κάνουμε πράξη κάτι που είναι αυτονόητο για την προστασία του περιβάλλοντος και την εξυπηρέτηση όλων. Καταθέτουμε ως Υπουργείο Εσωτερικών το νομοσχέδιο με το οποίο πλέον το Κράτος και η Αυτοδιοίκηση έχουν τη δυνατότητα να αγοράζουν ηλεκτρικά, ηλεκτροκίνητα και υβριδικά οχήματα», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Όπως ανέφερε «είναι μια αναγκαία καινοτομία, η οποία έχει γίνει πράξη σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και πολύ σύντομα θα είναι πράξη και στη δική μας χώρα».

«Η παρουσία μου στην έκθεση είναι συμβολική, όλες οι σχετικές προμήθειες θα γίνουν με όλους τους νόμιμους τρόπους, διαγωνισμούς, ενισχύουμε την υγιή επιχειρηματικότητα και τον ανταγωνισμό όταν είναι για το καλό του περιβάλλοντος και της εξυπηρέτησης των πολιτών», διαβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών.

Τα ηλεκτρικά οχήματα που παρουσιάστηκαν στο Ζάππειο είναι της εταιρείας Αutomotive Solutions.