Πε. Μαρ 28th, 2024

Έχασε τη «μπάλα» ο δήμαρχος Β. Κέρκυρας – Παραιτήθηκαν πέντε δημοτικοί σύμβουλοι

Την παραίτησή τους από θέσεις ευθύνης που είχαν στο δημοτικό συμβούλιο Βόρειας Κέρκυρας και την ανεξαρτητοποίησή τους από τη δημοτική ομάδα του δημάρχου Γιώργου Μαχειμάρη, υπέβαλαν πέντε δημοτικοί σύμβουλοι, μετά την αναβολή της συζήτησης για την επένδυση στον Ερημίτη, που απασχόλησε για πολλές ώρες το δημοτικό συμβούλιο.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι που ανεξαρτητοποιήθηκαν είναι οι: Σταμάτης Πουλιάσης, Κώστας Γρηγορόπουλος, Α. Σαούλος, Μπακόλα Μαριετίνα και Μαλάτου Ελευθερία.

Σε επιστολή τους προς τον δήμαρχο, την οποία κοινοποίησαν οι παραιτηθέντες δημοτικοί σύμβουλοι, αναφέρουν μεταξύ άλλων, ότι «η απόφασή τους αυτή, είναι αποτέλεσμα της συγκεντρωτικής λειτουργίας και μοντέλου που επιθυμείται για τη λειτουργία του δήμου και του δημοτικού συμβουλίου». «Πρακτικές ξεπερασμένες παλαιών εποχών δεν μπορούν να τύχουν της συναίνεσής μας. Συνεχίζουμε δίπλα στον δημότη για τον δημότη» επισημαίνουν χαρακτηριστικά οι πέντε, ανεξάρτητοι πλέον, δημοτικοί σύμβουλοι.

Να σημειωθεί ότι η συζήτηση για την επένδυση στον Ερημίτη αναβλήθηκε με απόφαση του δημάρχου Βόρειας Κέρκυρας, Γιώργου Μαχειμάρη, που μετά από τέσσερις ώρες μακράς συζήτησης και πολλών παρεμβάσεων και τοποθετήσεων, απέσυρε την εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας για την επένδυση, θεωρώντας την ελλιπή.
Κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόρειας Κέρκυρας, το παρών έδωσαν πρώην δήμαρχοι, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής Κασσιώπης και Σινιών, εκπρόσωποι συλλόγων, καθώς και εκπρόσωποι της εταιρείας NCH Capital που έχει ενδιαφέρον για την επένδυση στην περιοχή.

«Η εταιρεία προχώρησε στον σχεδιασμό του έργου με βάση τους νόμους και τις διαδικασίες του ελληνικού κράτους» ανέφερε μεταξύ άλλων στην τοποθέτησή του ο εκπρόσωπος της επενδύτριας εταιρίας NCH Capital, Ανδρέας Σάντης, διευκρινίζοντας πως «η είσοδος στην παραλία θα είναι ελεύθερη» και πως «η κατασκευή που έχει προβλεφθεί είναι μικρότερη από το μέγιστο επιτρεπτό όριο του ΕΣΧΑΔΑ».

Ωστόσο, ο δήμαρχος Γιώργος Μαχειμάρης, λέγοντας κατ’ επανάληψη τη λέξη «αναβολή», απέσυρε τα θέματα που αφορούσαν αρχικά στην έγκριση υψομετρικών, ενώ επικαλέστηκε την έλλειψη στοιχείων στον φάκελο της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου.

Η αναβολή της συζήτησης στο δημοτικό συμβούλιο και της οριστικής απόφασης για την επένδυση στον Ερημίτη, προκάλεσε την αντίδραση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος σχολίασε για το θέμα, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης: «Η χώρα μας έχει ανάγκη επενδύσεων. Όταν ταλαιπωρούμε τόσο πολύ όσους ήδη έχουν αποφασίσει να έρθουν, δε νομίζετε ότι τα βλέπουν και όσοι το σκέφτονται και φεύγουν; Παρά την προθεσμία των 60 ημερών που έχει ξεπεράσει και πάλι ο δήμαρχος ανέβαλε την ψηφοφορία».