Τρ. Απρ 23rd, 2024

Μουτζούρης: «Μπαρούτι που βράζει» η Λέσβος – Ζήτησα περισσότερα ΜΑΤ από τον Χρυσοχοΐδη

Η κατάσταση στη Λέσβο είναι «μπαρούτι έτοιμο να πάρει φωτιά» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, αναφερόμενος στα όσα έγιναν στη χθεσινή πορεία 2.000 παράνομων μεταναστών προς το κέντρο της Μυτιλήνης και την αντιπαράθεση που σημειώθηκε με τις αστυνομικές δυνάμεις αλλά και τους κατοίκους της Μόριας.

«Οι κάτοικοι έχουν απηυδήσει και οι μετανάστες έχουν κουραστεί να περιμένουν εκεί μήνες –χρόνια. Τα πράγματα μυρίζουν μπαρούτι», σημείωσε ο κ. Κώστας Μουτζούρης μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1.

Οι χθεσινές διαμαρτυρίες ήταν πρωτοφανείς για το νησί, όπου πάνω από 2000 αιτούντες άσυλο που παραμένουν εγκλωβισμένοι εκεί ξεκίνησαν πορεία από τη Μόρια προς την πόλη της Μυτιλήνης. Στο κέντρο σημειώθηκαν επεισόδια, μεταξύ των διαμαρτυρόμενων και των αστυνομικών, τα οποία συνεχίστηκαν και στο χωριό της Μόριας, από όπου πέρασαν οι πρόσφυγες και μετανάστες, επιστρέφοντας στο ΚΥΤ, προκαλώντας την αντίδραση των κατοίκων.

Ο κ. Μουτζούρης είπε πως οι διαμαρτυρόμενοι παρέμειναν επί 6,5 ώρες στην πλατεία Σαπφούς, ενώ μετά από επικοινωνία του ίδιου με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, οι αστυνομικές δυνάμεις του νησιού ενισχύθηκαν με μια διμοιρία. Μετά τα γεγονότα ακολούθησε σύσκεψη με τον δήμαρχο του νησιού. Σχολιάζοντας τέλος την τροπολογία που κατατέθηκε για τις ΜΚΟ, είπε πως τον είχε ενημερώσει ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νότης Μηταράκης. «Ήταν αίτημά μας, περιμένουμε να δούμε τι περιέχει», κατέληξε ο περιφερειάρχης βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης.

Ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου με τον δήμαρχο Μυτιλήνης κ. Στρατή Κύτελη, βρέθηκαν το βράδυ στην Μόρια για να κατευνάσουν τα πνεύματα και οργάνωσαν συνέλευση με τους κατοίκους.

Σχολιάζοντας τέλος την τροπολογία που κατατέθηκε για τις ΜΚΟ , οι οποίες θεωρείτε ότι παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην όξυνση του προβλήματος ακόμη και στην υποκίνηση των επεισοδίων, είπε πως τον είχε ενημερώσει ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νότης Μηταράκης.

«Ήταν αίτημά μας, περιμένουμε να δούμε τι περιέχει», κατέληξε ο κ. Μουτζούρης.

Τα χθεσινά πρωτοφανή επεισόδια στη Μυτιλήνη και γενικότερα η κατάσταση που επικρατεί στα νησιά της προσφυγικής – μεταναστευτικής κρίσης του Βορείου Αιγαίου (Λέσβος-Χίος-Σάμος) καθώς και η στάση της Κυβέρνησης έχουν προβληματίσει τον Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Lesvosnews.net ο Περιφερειάρχης θα ζητήσει εγγράφως από την Κυβέρνηση και τους αρμόδιους Υπουργούς να κηρυχθούν τα νησιά Λέσβος – Χίος – Σάμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες από σήμερα ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε προφορικά τους υπουργούς της Κυβέρνησης για αυτή του την πρόθεση.