Πα. Μαρ 29th, 2024

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκαν τα 7α Βραβεία Αυτοδιοίκησης

Σε κλίμα συγκίνησης και διάχυτης συναδελφικότητας, οι Δήμαρχοι της Αττικής τίμησαν Πρόσωπα και Φορείς, με σημαντική προσφορά στο Κοινωνικό Σύνολο.

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν για 7η συνεχή χρονιά η Ένωση Δημάρχων Αττικής (ΕΝ.Δ.Α.) και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (Π.Ε.Δ.Α.) στον εμβληματικό χώρο του Μουσείου της Ακρόπολης.

Τιμώμενοι τη φετινή χρονιά ήταν «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και η «Κιβωτός του Κόσμου» για την κοινωνική τους προσφορά, ο Αναπλ. Καθηγητής κ. Κομνηνός – Χλέπας για τη στήριξή του στον Θεσμό της Τ.Α. καθώς και Δήμαρχοι και Πρόεδροι Κοινοτήτων με 20ετή θητεία και προσφορά στα κοινά.
Παρέστησαν ο Υπουργός Εσωτερικών κος Τάκης Θεοδωρικάκος, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ πρ. Υπουργός – Βουλευτής κ. Χρ. Σπίρτζης, η εκπρόσωπος του ΚΙΝ.ΑΛ βουλευτής κα Λιακούλη, η αναπλ. Κοινοβουλευτική εκπρόσωπος – βουλευτής κα Ζωή Ράπτη, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γ. Πατούλης, ο εκπρόσωπος της Κ.Ε.Δ.Ε. κος Δημ. Καφαντάρης, οι Γεν. Γραμματείς κος Μιχ. Σταυριανουδάκης και Μαν. Γραφάκος, ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Δημάρχων Κρήτης πρ. Υπουργός κος Κυρ. Βιρβιδάρης και πλήθος Δημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Υπουργός Εσωτερικών κος Τ. Θεοδωρικάκος, ο οποίος εξήρε και συνεχάρη τις Ενώσεις για τις βραβεύσεις, ενώ εξέφρασε και τη βούλησή του για ευρεία διαβούλευση μαζί τους αλλά και με τα άλλα κόμματα για τις θεσμικές πρωτοβουλίες για την Αυτοδιοίκηση που προτίθεται να αναλάβει η Κυβέρνηση.Στις σύντομες τοποθετήσεις τους ο Πρόεδρος της ΕΝ.Δ.Α. κος Π. Καμάρας και ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ.Α. κος Γ. Μαρκόπουλος τόνισαν τη σημασία της κοινωνικής προσφοράς και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ιδιαίτερα την περίοδο αυτή ως και τη σημασία της ηθικής ανταμοιβής που αποδίδεται μέσω των βραβεύσεων σε Πρόσωπα και Φορείς που υπηρετούν το Κοινωνικό Σύνολο.