Featured

Δημοπρατείται η ενεργειακή αναβάθμιση του σχολικού συγκροτήματος του Γενικού Λυκείου και του ΕΠΑΛ Αγιάς

Την έγκριση για τη δημοπράτηση του έργου της ενεργειακής αναβάθμισης του σχολικού συγκροτήματος του Γενικού Λυκείου και του ΕΠΑΛ του Δήμου Αγιάς έδωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 911.400 ευρώ που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας. Το έργο υλοποιείται με Δικαιούχο την Περιφέρεια Θεσσαλίας που είναι και Φορέας Χρηματοδότησης ενώ Κύριος και Φορέας Λειτουργίας του είναι ο Δήμος Αγιάς. Οι παρεμβάσεις αφορούν την αντικατάσταση κουφωμάτων, τη θερμομόνωση τοίχων και οροφής (δωμάτων και στεγών), την ενεργειακή αναβάθμιση των συστημάτων θέρμανσης και φωτισμού και την εγκατάσταση συστήματος ΑΠΕ (φωτοβολταϊκό σύστημα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας).

Τα αναμενόμενα οφέλη από την λειτουργία της πράξης είναι η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας κτιρίου με ταυτόχρονη μείωση των εκπομπών CO2 μέσω της αναβάθμισης της Κατηγορίας Ενεργειακής Απόδοσης του κτιρίου. Το υφιστάμενο κτίριο Ενεργειακής Κατηγορίας Ε αναμένεται να αναβαθμιστεί σε Κατηγορία Α.

«Μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας χρηματοδοτούμε την ενεργειακή αναβάθμιση δημόσιων κτιρίων προκειμένου να συγχρονιστούν με την εποχή. Ειδικά στα δημόσια σχολεία και σε συνεργασία με τους Δήμους βελτιώνουμε τις συνθήκες για παιδιά και καθηγητές, ώστε η διαδικασία της μάθησης να γίνεται σε ένα περιβάλλον άνετο και φιλικό. Τα σχολεία που στεγάζονται σε «πράσινα» κτίρια αποφέρουν πολλαπλά περιβαλλοντικά οφέλη αλλά παράλληλα συνεισφέρουν και στη διαμόρφωση της περιβαλλοντικής συνείδησης των μαθητών. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας υλοποιεί ένα μαζικό και φιλόδοξο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης, προϋπολογισμού 11 εκατ. ευρώ, – σε νοσοκομεία, σχολεία, αθλητικά κέντρα κ.α.- που οδηγεί σε σημαντική εξοικονόμηση χρηματικών πόρων, δημιουργεί θέσεις εργασίας, προσελκύει βιώσιμες επενδύσεις και προστατεύει το περιβάλλον, μειώνοντας το ενεργειακό αποτύπωμα παλιών και ξεπερασμένων από την εποχή, κτιρίων.

Σήμερα προχωράμε σε συνεργασία με το Δήμο Αγιάς και το Δήμαρχο Αντώνη Γκουντάρα στη δημοπράτηση του έργου της ενεργειακής αναβάθμισης του σχολικού συγκροτήματος του Γενικού Λυκείου και του ΕΠΑΛ της Αγιάς. Είναι ένα σημαντικό έργο που πέρα από την εξοικονόμηση χρημάτων και την ενεργειακή αναβάθμιση του σχολικού συγκροτήματος θα προσφέρει στους μαθητές και στους καθηγητές ένα σύγχρονο, ασφαλή και φιλικό διδακτικό χώρο» τόνισε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Τελευταία άρθρα

“Τα μνημεία δεν είναι για πριβέ γλέντια”: Ανακοίνωση των Αρχαιολόγων για τη γαμήλια δεξίωση της κόρης των Κωστόπουλου – Μπαλατσινού στο Νιόκαστρο της Πύλου

Σφοδρές αντιδράσεις στην κοινότητα των αρχαιολόγων έχει προκαλέσει το γεγονός ότι το Νιόκαστρο της Πύλου φιλοξένησε ιδιωτική…

6 ώρες ago

Ισίδωρος Μάδης: «Η καλύτερη καταστολή είναι η πρόληψη»

Την ανάγκη η χώρα να επενδύσει ουσιαστικά στην πρόληψη και όχι μόνο στη διαχείριση των…

8 ώρες ago

Κατερίνη: Σε λειτουργία το αναβαθμισμένο δημοτικό πάρκινγκ στην Παραλία

Στοχεύει στην ουσιαστική μείωση του κυκλοφοριακού φόρτου και την εξυπηρέτηση ντόπιων και επισκεπτών.

10 ώρες ago

Σπάρτη: Νέο πρόσωπο για τα σχολεία Αγίου Ιωάννη

Αλλάζει ο περιβάλλων χώρος του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Ιωάννη Σπάρτης.

11 ώρες ago

Σπέτσες: 2 εκ. ευρώ για αποκατάσταση των ζημιών από την κακοκαιρία του Ιανουαρίου

Εγκρίθηκε χρηματοδότηση από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

11 ώρες ago

Συνάντηση Τοψίδη με το κλιμάκιο του ΟΟΣΑ για το Δημογραφικό

Η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη στο επίκεντρο του εθνικού σχεδιασμού.

11 ώρες ago