Πε. Μαρ 28th, 2024

Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου στο Radio North 98: Μείωση τελών και επιφυλάξεις για το νερό της Μυγδονίας

Μείωση των δημοτικών τελών μέχρι και 12% προανήγγειλε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, σε συνέντευξή του στο Radio North 98 και στην εκπομπή «Βεράντα Αριστοτέλους».

Ο κ. Τσακίρης κατηγόρησε την προηγούμενη Διοίκηση για «φαραωνική τύπου αύξηση των δημοτικών τελών, ύψους 33%».

Μέσα στο 2020 θα έρθουν αλλαγές, ανέφερε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, επισημαίνοντας ότι «στην επαγγελματική στέγη υπολογίζουμε μια μείωση 11% με 12%, διότι θέλουμε να δώσουμε έμφαση στην επιχειρηματικότητα και 10% υπολογίζεται η μείωση για τους υπόλοιπους δημότες μας».

Όσον αφορά στο θέμα του νερού της Μυγδονίας, που απασχολεί την τοπική κοινωνία επί σειρά ετών, ο κ. Τσακίρης εμφανίστηκε αισιόδοξος και αποφασισμένος να δώσει λύση στο πρόβλημα.

«Βρέθηκε πάρα πολύ μεγάλη ποσότητα νερού, καθαρού νερού, στην περιοχή του Μελισσοχωρίου, το οποίο έχει τη δυνατότητα να υδροδοτήσει και τα τρία χωριά (Δρυμό, Λητή, Μελισσοχώρι)», τόνισε ο κ. Τσακίρης. Επεσήμανε ωστόσο ότι διατηρεί τις επιφυλάξεις του: «Εγώ ακόμα προσωπικά δεν έχω πειστεί ότι θα λυθεί το πρόβλημα, διότι κανείς δεν εγγυάται ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα και αυτό το νερό δεν θα μολυνθεί από νιτρικά, επειδή είναι από τον ίδιο υδροφόρο ορίζοντα. Θα λειτουργήσει πιλοτικά, θα δούμε πώς θα πάει. Παράλληλα θα κρατάμε και μια επαφή με την ΕΥΑΘ, έτσι ώστε ανά πάσα στη στιγμή μόλις ξαναδημιουργηθεί και αν δημιουργηθεί το ίδιο πρόβλημα, τότε η σύνδεση με την ΕΥΑΘ να είναι μονόδρομος.»