Πα. Μαρ 29th, 2024

Πλήθος κόσμου στην ομιλία του Κωνσταντίνου Κούκα στη Μύκονο – Μήνυμα νίκης και συσπείρωσης (pics & vid)

Σε πανηγυρικό κλίμα, με πλήθος κόσμου, πραγματοποιήθηκε η τελευταία ομιλία του δημάρχου Μυκόνου, Κωνσταντίνου Κουκά, λίγες ώρες πριν τις κάλπες του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Ο νυν δήμαρχος έστειλε μήνυμα νίκης και συσπείρωσης ενώ η συμμετοχή του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία, με πολλούς να σχολιάζουν ότι για το νησί της Μυκόνου αποτελεί “γιορτή” η εκλογική διαδικασία με μεγάλη συμμετοχή του κόσμου και ειδικότερα με τη στήριξή τους στο πρόσωπο του Κωνσταντίνου Κουκά.

Το κλίμα φαίνεται να είναι και πάλι υπερ του Κωνσταντίνου Κουκά, έχοντας “γυρίσει” ακόμη και πολλούς συμπατριώτες του που την πρώτη Κυριακή είχαν στηρίξει τον αντίπαλο συνδυασμό του “παλιού” Χρήστου Βερώνη ο οποίος επανέρχεται μετά από πολλά χρόνια στα αυτοδιοικητικά του νησιού.

Δείτε εικόνες από την ομιλία του Κωνσταντίνου Κουκά:

 

Τα βασικότερα σημεία της ομιλίας του Κωνσταντίνου Κουκά:

«Δε θα επιτρέψω σε κάνενα μεγαλοεργολάβο να γίνει Δήμαρχος στη θέση του Δημάρχου»

«Σήμερα μιλά η Μύκονος. Οι Μυκονιάτισσες και οι Μυκονιάτες θέλουν να συνεχίσουμε. Δεσμεύομαι ΕΔΩ, ενώπιον όλων σας,ότι θα συνεχίσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ για να παραμείνει η Μύκονος Πρωταγωνίστρια. Γιατί πάνω από όλες και όλους μας είναι το νησί μας, ο τόπος μας, οι γονείς μας, τα παιδιά μας, η νέα μας γενιά, το παρόν και το μέλλον της Μυκόνου.»

Ο Δήμαρχος Μυκόνου αναφέρθηκε εκτενώς στα έργα και τις ημέρες του πρώην Δημάρχου Χρήστου Βερώνη, τα σκάνδαλα και τα λεηλατημένα ταμεία, τις πλαστογραφίες και τις παραλείψεις.

Αναφερόμενος στην κοινωνική συνοχή του νησιού ότι: «υπηρετήσαμε με συνέπεια τη Μύκονο της φιλοξενίας, του πολιτισμού, της αλληλεγγύης, της κοινωνικής συνοχής και αγκαλιάσαμε όλους τους κατοίκους του νησιού, Μυκονιάτες ή μη, από όπου κι αν ήρθαν, προκομμένους οικογενειάρχες και εργατικούς συμπολίτες μας που επέλεξαν τη Μύκονο για τόπο κατοικίας τους, σεβόμενοι πάντα τη νομιμότητα, τις αξίες και τα ιδανικά μας, οι οποίοι έπαιξαν και παίζουν καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη του νησιού μας.

Εγώ δε διαχωρίζω τους πολίτες. Η πόρτα του γραφείου μου είναι πάντα ανοιχτή για όλους, όλα αυτά τα χρόνια και το γνωρίζετε και αυτό πολύ καλά.»

Δεν παρέλειψε να κάνει την αυτοκριτική του, ζητώντας μάλιστα από τους Μυκονιάτες να τον κρίνουν αυστηρά αλλά δίκαια, ενώ ταύτισε τον κ. Βερώνη με το ψέμα, τη λάσπη, την αλαζονεία και την παραβίαση κάθε κανόνα ηθικής και δεοντολογίας.

Αναφερόμενος σε ένα παράδειγμα που χρησιμοποίησε η κ. Σαμψούνη στην προεκλογική της ομιλία, αναφερόμενη στην υποψηφιότητα του πρώην Δημάρχου:

Αν είχατε προσλάβει στην επιχείρησή σας έναν διευθυντή που κατά τη διάρκεια της συνεργασίας σας διαπιστώθηκε ότι έλλειπαν χρήματα από τα ταμεία σας, θα τον ξαναπροσλαμβάνατε;… κατάφερε να κερδίσει το θερμό χειροκρότημα των υποστηρικτών του.

Τα αίματα άναψαν όταν αναφερόμενος ο κ. Κουκάς στα περίεργα παιχνίδια και τις τακτικές του μέχρι πρότινος εξαφανισμένου πρώην Δημάρχου Χρήστου Βερώνη τόνισε:

«Δε θα επιτρέψω σε κάνενα μεγαλοεργολάβο να γίνει Δήμαρχος στη θέση του Δημάρχου»

Τότε ήταν που το θεατράκι της Λάκκας πήρε φωτιά κυριολεκτικά με τον κόσμο να χειροκροτά όρθιος επί 3 λεπτά!

Ο Κωνσταντίνος Κουκάς αναφέρθηκε επίσης στις προσωπικές επιθέσεις που δέχτηκε όλο το προηγούμενο διάστημα, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «επιχείρησαν τη δολοφονία του χαρακτήρα μου»!

Απεύθυνε καυτά ερωτήματα προς τους Μυκονιάτες καταλήγοντας σε μια δήλωση που επίσης κέρδισε το ζεστό χειροκρότημα του κοινού, λέγοντας ότι «Δε θα ξαναγυρίσουμε στο φόβο»!

Κλείνοντας, ο κ. Κουκάς ζήτησε να από τους Μυκονιάτες να του δώσουν την ευκαιρία να τους υπηρετήσει από τη θέση του Δημάρχου ακόμα 4 χρόνια, προκειμένου να ολοκληρώσει τον αρχικό 10ετή σχεδιασμό της Πρωτοβουλίας Δράσης.

Ο επίλογος της ομιλίας του ανάφερε χαρακτηριστικά: «Η Μύκονος δε θα γυρίσει πίσω. Η Μύκονος θα πάει μπροστά. ΜΑΖΙ καταφέραμε ήδη παρά πολλά. ΜΑΖΙ θα πετύχουμε ακόμα περισσότερα. Το οφείλουμε στο νησί μας, το οφείλουμε στους συντοπίτες μας, το οφείλουμε στην ιστορία μας, το οφείλουμε στους γονείς, τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας, στη νέα μας γενιά, το οφείλουμε στον ίδιο μας τον εαυτό!

ΜΑΖΙ θα το καταφέρουμε και αυτό! Όλοι στις κάλπες την Κυριακή για μια μεγάλη ιστορική νίκη. Τη νίκη της Δημοκρατίας.
Τη νίκη των αξιών. Τη νίκη της Μυκόνου και των Μυκονιατών.» Για να κλείσει την ομιλία του ευχαριστώντας όλες και όλους τον τίμησαν με την παρουσία τους, εν μέσω χειροκροτημάτων των όρθιων ακροατών του!