Πα. Μαρ 29th, 2024

Με στήριξη Μεϊμαράκη ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Ανατ. Αττικής Νίκος Πέππας

Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του υποψήφιου περιφερειακού συμβούλου Ανατ. Αττικής Νίκου Πέππα, στην προεκλογική του συγκέντρωση στη Σταμάτα.

Ο Νίκος Πέππας διεκδικεί την ψήφο των συμπολιτών του με την παράταξη «Νέα Αρχή για την Αττική», του Γιώργου Πατούλη.

Με ένθερμα λόγια για την υποψηφιότητα Πέππα μίλησαν ο επικαεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και η δημοσιογράφος Μαριάννα Πυργιώτη, ενώ το «παρών» έδωσε πλήθος στελεχών της Αυτοδιοίκησης.

Ακολουθεί η ομιλία του Νίκου Πέππα:

 

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Η αποψινή σας παρουσία είναι εξόχως συγκινητική.

Επιβεβαιώνετε για μία ακόμη φορά τη θέρμη στο πρόσωπό μου, τη ζεστασιά στις πολιτικές μου πρωτοβουλίες και πάνω απ΄ όλα το σεβασμό σε όλα όσα έχω καταφέρει κάτω από αρκετά δύσκολες συνθήκες.

Η δική σας παρουσία εδώ σήμερα είναι μήνυμα ελπίδας για το τι πρέπει να συμβεί την Κυριακή.

Και γι αυτό εγώ στέκομαι εδώ μπροστά σας, για να σας δηλώσω πως τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο.

Με αυτή την πίστη λίγα 24ωρα πριν τις εκλογές, σας καλώ να μεταφέρετε το μήνυμα σε φίλους και γνωστούς πως αυτή η πολιτική παρέα που γύρισε την Ελλάδα στο διχασμό και τη μιζέρια, μπορεί να νικηθεί!

Τώρα είναι η στιγμή που πρέπει να πείσουμε όλους όσοι συνειδητά απέχουν από την εκλογική διαδικασία και που κάποτε ήταν κοντά μας.

Μετά από τέσσερα άγρια χρόνια αριστερής Μνημονιακής ευαισθησίας σε κυβέρνηση και περιφέρεια, ήρθε η ώρα του τέλους, ήρθε η ώρα της ανατροπής.

 

Κυρίες και κύριοι,

Όλοι γνωρίζουμε τι συνέβη αυτά τα τέσσερα χρόνια.

Ο κύριος Τσίπρας θα έσκιζε τα Μνημόνια και θα έφερνε την πολιτική αλλαγή στην Ευρώπη.

Η κυρία Δούρου θα έσκιζε τις συμβάσεις του κυρίου Σγουρού και τα σκουπίδια της Αττικής θα τα έστελνε στον πλανήτη Άρη.

Τίποτα από αυτά δεν έγινε.

Αποδείχτηκαν λαϊκιστές και καιροσκόποι.

Και το χειρότερο, λίγες ημέρες μετά την τραγωδία στο Μάτι, κάπνιζαν τα πούρα τους επάνω στα κότερα και  ξεκουράζονταν, γιατί είχαν μόνο 100 νεκρούς στη βάρδιά τους και όχι χίλιους όπως θα περίμενε κανείς μετά από αυτό το συντονιστικό φιάσκο και την επιχειρησιακή τους ανεπάρκεια.

Κι εδώ πρέπει να συστηθούμε, γιατί φίλες και φίλοι πρέπει να ξέρετε ποιους ψηφίζετε, ποιους εμπιστεύεστε.

Στη δική μου βάρδια ως αντινομάρχης ανατολικής Αττικής και φυσικά στη βάρδια του άξιου Νομάρχη Λεωνίδα Κουρή έτυχαν οι μεγάλες εμπρηστικές φωτιές του 2008 και κυρίως του 2009. Τότε λοιπόν που καιγόταν η Βορειοανατολική Αττική, δεν είχαμε ανθρώπινες απώλειες. Και δεν είχαμε ανθρώπινες απώλειες, ξέρετε γιατί;

Γιατί προστατεύσαμε τους ανθρώπους και όχι την επικοινωνιακή μας εικόνα. Την ώρα της μάχης ήμασταν εκεί παρόντες! Δεν τηλεφωνούσαμε στους δημοσιογράφους για να διασπείρουμε ψευδείς ειδήσεις. Μιλούσαμε με την πυροσβεστική και την αστυνομία. Και τότε, δεν είχε άλλο πολεοδομικό χάρτη η Ανατολική Αττική. Τον ίδιο είχε!

Σας το λέω, γιατί ακούσαμε ότι φταίνε τα αυθαίρετα κτίσματα που η ίδια κυβέρνηση Τσίπρα νομιμοποίησε!

 

 

 

 

Να συστηθούμε κυρίες και κύριοι, να μάθουμε σε επίπεδο πολιτικής προστασίας,  πού πάει η ψήφος σας.

Ο Γιώργος Πατούλης ως πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για την προστασία του Πεντελικού προστάτεψε αυτά τα πανέμορφα όρη και δάση και στη βάρδιά του δεν κάηκε ούτε ένα χόρτο.

Ο Γιώργος Πατούλης ως Δήμαρχος και Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων της Ελλάδας, προστάτεψε το δήμο του αλλά και όλους τους δήμους της χώρας διαμορφώνοντας ένα ειδικό δίκτυο αλληλεγγύης σε οχήματα, εξοπλισμό και πόρους.

Ο Γιώργος Πατούλης προστάτεψε το Δήμο Αμαρουσίου ακόμη και όταν ο αντιπεριφερειάρχης της κυρίας Δούρου, ο κύριος Καραμέρος αφαιρούσε από το Μαρούσι την ευκαιρία για υποδομές μέσω έργων ΕΣΠΑ και κωλυσιεργούσε στις υπογραφές.

Είπαμε κυρίες και κύριοι, σήμερα θα συστηθούμε. Ο κύριος Καραμέρος είναι υποψήφιος Δήμαρχος Αμαρουσίου, δηλαδή στην πόλη που μέχρι πριν από μερικούς μήνες πολεμούμε, για να κοντύνει την υποψηφιότητα του Γιώργου Πατούλη. Και το τραγικό είναι ότι ο κύριος Καραμέρος καταγγέλλει τα έργα που δεν έγιναν στο Μαρούσι με ευθύνη κυρίως της Περιφέρειας, με ευθύνη δηλαδή κυρίως του εαυτού του. Καραμέρος εναντίον Καραμέρου.

Αυτή ήταν η διοίκηση της κυρίας Δούρου. Γεμάτη παιχνίδια, και μικροκομματικές σκοπιμότητες που ευνόησαν άλλους δήμους και άλλους άφησαν στο έλεος των κλιματικών αλλαγών. Γιατί μας είπαν ότι έφταιγε και ο κακός μας ο καιρός… στη Μάνδρα και το Μάτι.

 

 

Αλλά είπαμε. Εμείς είμαστε οι φασίστες. Οι εθνικιστές. Αυτοί, που όταν μιλάμε για τις εθνικές τραγωδίες κάνουμε εμπόριο στους νεκρούς.

Εθνικιστές είμαστε ακόμη και για ένα λόγο. Γιατί είπαμε όχι στο ξεπούλημα της Μακεδονίας μας.

Αλήθεια, η Περιφέρεια της Μακεδονίας με βάση την συμφωνία του κ. Τσίπρα μήπως θα έπρεπε να ζητήσει την άδεια των Σκοπίων για να κάνει εκλογές;

Και ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ως ο επόμενος Περιφερειάρχης, που θα υπάγεται;

Αυτές είναι τραγικές εξελίξεις.

Μέσα σε λίγα χρόνια η πατρίδα μας υποχώρησε και παραιτήθηκε εθνικών διεκδικήσεων πολλών δεκαετιών και απαρνήθηκε με μία υπογραφή, την ιστορία της και τον πολιτισμό της, που κάποιοι, κάποτε υπερασπίστηκαν με πολέμους και αίμα.

Και ενάντια σε αυτή τη συμφωνία των Πρεσπών ήταν ο Γιώργος Πατούλης. Πρώτος απ όλους. Χωρίς μισόλογα. Χωρίς στρογγυλεμένες έννοιες. Χωρίς «ναι μεν αλλά».

Ο Γιώργος Πατούλης ο επόμενος Περιφερειάρχης της Αττικής θα είναι ένας πατριώτης Περιφερειάρχης που θα προτάξει το εθνικό και τοπικό συμφέρον απέναντι σε οποιαδήποτε κυβέρνηση και οποιοδήποτε κόμμα.

Γιατί καλή η σύνθεση και η συναίνεση, αλλά όταν παραβιάζεται το σύνταγμα, όταν καταλύονται αρχές και αξίες, όταν ξεπουλιέται η ιστορία και οι ρίζες μας, τότε χρειάζεται αγώνας.

Και εγώ από αγώνες, εγώ γνωρίζω. Πιστέψτε με!

 

Αναλαμβάνω το μερίδιο ευθύνης που μου αναλογεί, ως ένας πολίτης που μάχεται από την πρώτη ημέρα που ήρθε στη ζωή, και πρώτος εγώ σας λέω πως μπορούμε να διώξουμε τους λαϊκιστές από την εξουσία της Αττικής, και της χώρας, στις εκλογές του Μαΐου, και να ορίσουμε τις τύχες του τόπου μας.

Γιατί μας αξίζει μία καλύτερη μοίρα από αυτή που θέλουν οι μειοψηφίες.

Και έχουμε πρόγραμμα, τεκμηριωμένο, επιστημονικό, που έχει λάβει υπόψη του όλες τις παθογένειες και όλες τις ευκαιρίες ανάπτυξης.

Το έχουμε παρουσιάσει, μπορεί να το διαβάσει κάποιος στην ιστοσελίδα μας. Και διαβάζοντάς το, θα καταλάβει πως υπάρχει ένας πολύ καλός λόγος που πρέπει να ψηφιστεί ο συνδυασμός μας.

Όχι, αυτή τη φορά γιατί Δούρου και Σγουρός είναι ανεπαρκείς, αλλά γιατί ο επόμενος Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης ζητά να κυβερνήσει μία από τις μεγαλύτερες περιφέρειες της Ευρώπης, τη μεγαλύτερη της Ελλάδας, που έχει μία επιτυχημένη διαδρομή και δεν προέκυψε μέσα από καταλήψεις του δεκαπενταμελούς ή από κάποιο σωλήνα της Κουμουνδούρου.

Συνεχίζουμε τις συστάσεις.

Σας λέω πολλούς λόγους για τους οποίους πρέπει να στηρίξετε το συνδυασμό μας τη Νέα Αρχή για την Αττική.

Θα σας πω άλλον έναν. Ο Συνδυασμός μας έχει ένα βαθιά ανθρώπινο πρόσωπο. Ο Γιώργος Πατούλης έχει μία διαδρομή προσφοράς και ως γιατρός πρωτοστάτησε στη δημιουργία δομών μέσα στη Μνημονιακή κρίση. Όλοι μας έχουμε προστρέξει ανεξαιρέτως και χωρίς κάμερες να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας και συγγενείς μας στο Μάτι και τη Μάνδρα.

 

 

Φίλες και Φίλοι,

Τα χρόνια Δούρου και Σγουρού η Περιφέρεια της Αττικής ως μετάλλαξη και μετεξέλιξη της Νομαρχίας μετετράπη σε ένα δυσκίνητο μηχανισμό εξουσίας που υπηρέτησε περισσότερο τους εργολάβους και λιγότερο τους ανθρώπους. Διότι μέσα από αυτό το μετασχηματισμό η Περιφέρεια έγινε κακός τροχονόμος χρημάτων  με μικροκομματικές σκοπιμότητες και διεκπεραιωτής ρουσφετιών.

Σήμερα όλες οι κοινωνικές δομές έχουν καταρρεύσει. Η Περιφέρεια Αττικής είναι ένας απρόσιτος γραφειοκρατικός κυκεώνας. Πιο εύκολα βγάζει κανείς άκρη στην Εφορία παρά στην Περιφέρεια Αττικής. Δεν είναι μηχανογραφικό το πρόβλημα. Αλλά θέμα ικανοτήτων. Είναι ζήτημα ικανοτήτων. Ο Γιώργος Πατούλης θα πρέπει να αλλάξει πρώτα την νοοτροπία και ύστερα τις δομές.

Εμείς δεν θα αναλάβουμε την εξουσία για να κάνουμε θλιβερά τηλεοπτικά σποτάκια όπως αυτά της Δούρου, αλλά για να εφαρμόσουμε ένα σχέδιο που θα έχει στο κέντρο τον άνθρωπο.

Η αξιοπρέπεια περνά και μέσα από την οικονομική ευμάρεια. Και σε αυτό τον τομέα η κυρία Δούρου σπάει το ένα μετά το άλλο τα αρνητικά ρεκόρ.

Η απορροφητικότητα ΕΣΠΑ βρίσκεται μόλις στο 25%. Το υπόλοιπο 75% δεν το χρειαζόμαστε, απ ότι φαίνεται. Και υπάρχει η δικαιολογία στα προεκλογικά φιλοδωρήματα που βαφτίστηκαν συντάξεις.

Φίλες και φίλοι, οι κύριοι της εξουσίας είναι ιδεοληπτικοί.

Μισούν την ανάπτυξη. Είναι αυτοί που έγιναν σπουδαίοι μέσα από το λαϊκισμό και το μίσος.
Μας επέβαλαν το τρίτο  Μνημόνιο, δέσμευσαν τα λεφτά μας στις τράπεζες, υποθήκευσαν την Δημόσια περιουσία μαζί και όλους τους αρχαιολογικούς χώρους, έδωσαν την Μακεδονία και ετοιμάζονται για Θράκη, Ήπειρο και Αιγαίο, ρήμαξαν τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις με εθνοκτόνους φόρους και τώρα μοιράζουν καθρεφτάκια στους ιθαγενείς για να μειώσουν την ψαλίδα από την επερχόμενη ήττα στις αυτοδιοικητικές και τις ευρωεκλογές.

 

Και τώρα θα σας πω σε τίτλους τι θα κάνουμε εμείς για την Ανατολική Αττική

Πρώτον: Επίσπευση των μεγάλων έργων πνοής. Παράδειγμα: Είναι αδιανόητο να μην φτάνει το τρένο και η Αττική οδός, στο δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι της Αττικής, τη Ραφήνα

Δεύτερον: Μεγάλες επενδύσεις, Παράδειγμα: Αυτή η Περιφέρεια πολεμάει την επένδυση στο Ελληνικό. Κανένα σχόλιο…

 

Τρίτον: Στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. Παράδειγμα: εμείς είμαστε η ραχοκοκαλιά της Ελληνικής οικονομίας είμαστε εμείς, οι οικογενειακές επιχειρήσεις των 2-3 ατόμων, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι επιστήμονες. Εμείς κρατάμε την οικονομία όρθια.

Είπαμε όμως, απορροφούμε μόνο το 25 % των κονδυλίων, μην το ξεχνάμε και πως χάνουμε το 75% της στήριξης.

 

Τέταρτον: Στηρίζουμε τα Ελληνικά Προϊόντα. Παράδειγμα: η αγροτική παραγωγή της Ανατολικής Αττικής είναι από εκείνες τις παραγωγές που κάλλιστα μπορεί να λάβει τον ορισμό του ΠΟΠ.

Τα προϊόντα της Ανατολικής Αττικής θα τύχουν ειδικού προγράμματος προτυποποίησης και εξωστρέφειας και θα ενταχθούν στο πλαίσιο ανάδειξης της Μεσογειακής διατροφής.

 

Πέμπτον: Πολιτική Προστασία. Τραγικό κακό παράδειγμα: Μάνδρα, Μάτι και εδώ κανένα σχόλιο.

 

Και τέλος, έκτος άξονας της αναπτυξιακής πολιτικής μας για την Ανατολική Αττική είναι ο τουρισμός. Για να αναπτυχθεί ο τουρισμός πρέπει να συμβούν όλα τα παραπάνω και περισσότερα.

Πρέπει να δημιουργήσουμε υποδομές, πρέπει να στηρίξουμε την επιχειρηματικότητα της μικρομεσαίας οικονομίας, πρέπει να κάνουμε και πάλι την περιοχή μας ασφαλή.

 

Φίλες και φίλοι,

Γι όλους αυτούς τους λόγους πρέπει να προσέλθουμε μαζικά στις κάλπες και να διώξουμε κάθε εστία διχασμού που σε κάποιες περιπτώσεις έγινε μεγάλη φωτιά.

 

Η παρουσία σας εδώ απόψε μας γεμίζει δύναμη και πίστη πως αυτό θα συμβεί.

Εγώ σε αυτό τον αγώνα καταθέτω την επιστημονική, επαγγελματική και αθλητική μου εμπειρία, καταθέτω την γνώση μου από την αυτοδιοίκηση αλλά αυτό που κυρίως καταθέτω είναι η τεράστια ψυχική δύναμη με την οποία ανδρώθηκα για να ξεπεράσω όλα όσα για εσάς φαντάζουν αυτονόητα.

 

 

 

 

Αγαπητοί συμπολίτες μου,

Με γνωρίζετε, είμαι γέννημα – θρέμμα της Ανατολικής Αττικής. Με γνωρίζετε από τους αγώνες που έδωσα ως Αντινομάρχης Ανατολικής Αττικής και στη συνέχεια ως Αναπληρωτής Δήμαρχος Διονύσου, για τη βελτίωση της καθημερινότητας, για την πολιτική προστασία, αλλά και για τα μεγάλα έργα της περιοχής μας.

Όλες μου οι ενέργειες και αποφάσεις ήταν προϊόν διαβούλευσης και τεκμηριωμένου σχεδιασμού.

Με αυτές τις αρχές συστρατεύομαι με τον Γιώργο Πατούλη έναν αποδεδειγμένα ικανό αυτοδιοικητικό για επόμενο Περιφερειάρχη Αττικής.

Στις 26 Μαϊου είναι η μεγάλη ευκαιρία για να δώσουμε στην Ανατολική Αττική και σε εμάς τους κατοίκους της, τις άμεσες λύσεις και το μέλλον που μας αξίζει.

Στην κοινή μας προσπάθεια για μία καλύτερη Ανατολική Αττική, καταθέτω πάνω απ’ όλα και το προσωπικό μου βίωμα,  ως εγγύηση κάποιου που δεν το βάζει κάτω.

Η αποφασιστικότητά μου να υπερβώ την κινητική αναπηρία μου και να εξελιχθώ επαγγελματικά, πολιτικά και αθλητικά, αποδεικνύει την ατσαλένια θέλησή μου να συμμετέχω και να μάχομαι φέρνοντας μόνο επιτυχίες.

Στις 26 Μαΐου, τη Νέα Μάχη για τη Νέα Ανατολική Αττική, θα την κερδίσουμε όλοι μαζί.

 

«Με το σπαθί μας».

Αυτό είναι το σύνθημά μου, η ζωή μου και η υπόσχεσή μου.

 

Σας ευχαριστώ!