Πα. Απρ 26th, 2024

Με μεγάλη επιτυχία η προεκλογική εκδήλωση του Νίκου Πέππα στον Μαραθώνα

Με σαφείς αναφορές στην ανικανότητα, όπως τη χαρακτήρισε, την περιφερειάρχου Ρένας Δούρου αλλά και των ιδεοληψιών της που έχουν σταθεί τροχοπέδη στην ανάπτυξη ολόκληρης της Αττικής, ο κ. Πέππας αναφέρθηκε στους έξι άξονες της προσπάθειας της παράταξης «Νέα αρχή για την Αττική», από την πρώτη στιγμή που θα αναλάβει τη διοίκηση της Περιφέρειας αμέσως μετά την εκλογική νίκη της στις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές.

Είναι σημαντικό ότι ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος απέδειξε ότι γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα της περιοχής του Δήμου Μαραθώνα, κάτι που σχολιάστηκε ιδιαίτερα θετικά από τους παριστάμενους.

Μεταξύ άλλων το «παρών» στην εκδήλωση του υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής έδωσαν: Ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ , Γιώργος βλάχος, ο πρώην νομάρχης Ανατολικής Αττικής , Κούρης λεωνιδας , ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Γιώργος Ξηραδάκης , οι υποψήφιοι δήμαρχοι Μαραθώνα Σπύρος  Λειβαθινός και Νίκος Χατζηγιάννης, ο πρώην πρόεδρος νομαρχιακού συμβουλίου Παπουτσής Διονύσης

Ο Νίκος Πέππας στάθηκε στον πολιτιστικό πλούτο της περιοχής ο οποίος έχει ως αφετηρία τη Μάχη του Μαραθώνα, 2.500 χρόνια πριν, κάνοντας σαφή την αναγκαιότητα να αποτελέσει πόλο έλξης με συγκεκριμένες πρακτικές, για το σύνολο των επισκεπτών και τουριστών της περιοχής προς όφελος των κατοίκων του.

Ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος. τ. αντινομάρχης Αν. Αττικής και πρ. αντιδήμαρχος Διονύσου αναφέρθηκε όμως και στο γεγονός ότι τα τελευταία εννέα χρόνια οι διοικήσεις Σγουρού και Δούρου δεν προχώρησαν σε κανένα έργο για την περιοχή, επισημαίνοντας ότι στην περίοδο της κας Δούρου απορροφήθηκε μόλις το 25% των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ.

Ο Νίκος Πέππας ανέλυσε τους έξι άξονες στους οποίους θα στηριχθεί η προσπάθεια του Γιώργου Πατούλη και των συνεργατών του από την επόμενη κιόλας ημέρας της νίκης στις περιφερειακές εκλογές.

Ο πρώτος αφορά την επίσπευση των μεγάλων έργων πνοής. «Είναι αδιανόητο η Αττική οδός να σταματάει στο Γέρακα. Είναι αδιανόητο να μην φτάνει το τρένο στο δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι της Αττικής, τη Ραφήνα, σε ένα λιμάνι που κάθε χρόνο εξυπηρετεί εκατομμύρια τουρίστες απ όλο τον πλανήτη. Το ίδιο ισχύει για την πρόσβαση στην περιοχή του Λαυρίου, του Μαραθώνα και του Ωρωπού αντίστοιχα. Σημεία με μεγάλη επισκεψιμότητα, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες πρέπει να έχουν ευρωπαϊκά οδικά δίκτυα και όχι να θυμίζουν τριτοκοσμικές καταστάσεις». Ανέρε χαρακτηριστικά.

Ο δεύτερος άξονας αφορά τις μεγάλες επενδύσεις οι οποίες, όπως τόνισε, «δεν έρχονται μαγικά. Χρειάζονται προϋποθέσεις», για να προσθέσει: «Ίσως έχετε ακούσει για τις κατά καιρούς προσπάθειες για την εμπορική εκμετάλλευση της Μάχης του Μαραθώνα, δηλαδή τι; Να γίνεται αναπαράσταση, να γίνεται μία βιωματική εμπειρία για εκπαιδευτικούς και πολιτιστικούς σκοπούς. Μιλάμε για εκατομμύρια τουρίστες, μόνο για ένα τέτοιο γεγονός».

Ο τρίτος άξονας έχει να κάνει, σύμφωνα με τον κ. Πέππα, με τη στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. «Η ραχοκοκαλιά της Ελληνικής οικονομίας είμαστε εμείς, οι οικογενειακές επιχειρήσεις των 2-3 ατόμων, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι επιστήμονες. Εμείς κρατάμε την οικονομία όρθια. Είμαστε ένα εκατομμύριο. Στην Αττική περίπου οι μισοί. Στοχεύουμε στη στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, μέσω κινήτρων παραγωγής. Η Περιφέρεια Αττικής έχει τα εργαλεία να επιδοτήσει με συγκεκριμένα κριτήρια, και την πράσινη ανάπτυξη, και την καινοτομία και τις νέες θέσεις εργασίας», υπογράμμισε εμφαντικά.

Ο τέταρτος άξονας αφορά τη στήριξη των ελληνικών προϊόντων με την ενδυνάμωση της αγροτικής παραγωγής της Ανατολικής Αττικής, της οποίας τα προϊόντα μπορούν να λάβουν τον ορισμό του ΠΟΠ! «Τα προϊόντα της Ανατολικής Αττικής θα τύχουν ειδικού προγράμματος προτυποποίησης και εξωστρέφειας και θα ενταχθούν στο πλαίσιο ανάδειξης της Μεσογειακής διατροφής. Ως εκ τούτου θεωρείστε δεδομένο και τον αγώνα μας σχετικά με τα προβλήματα που θα δημιουργήσει η χρέωση της άρδευσης και άντλησης υδάτων από γεωτρήσεις. Θα είμαστε απέναντι σε όλους όσους σχεδίασαν χωρίς εμάς για εμάς», επεσήμανε ο υποψήφιος περιφ. σύμβουλος.

Ο πέμπτος άξονας είναι μια ισχυρή πολιτική προστασία διευκρινίζοντας ότι «που μπορεί να εγγυηθεί πως οι κάτοικοι και οι επισκέπτες ενός τόπου δεν θα πνιγούν, ούτε θα καούν, ανεξαρτήτως πολεοδομικού σχεδίου». «Η νέα διοίκηση Πατούλη έχει τεράστιο έργο μπροστά της. Πρέπει να ξανακάνουμε την Αττική και σε ό,τι μας αφορά την Ανατολική Αττική, και πάλι ασφαλή. Αν γίνει ασφαλής, θα γίνει και πάλι τόπος με προστιθέμενη αξία, τόπος για επενδύσεις, τόπος για ανάπτυξη», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο έκτος άξονας στον οποίο αναφέρθηκε ο κ. Πέππας αφορά και έχει να κάνει με μια νέα αναπτυξιακή πολιτική είναι ο τουρισμός. «Για να αναπτυχθεί ο τουρισμός πρέπει να δημιουργήσουμε υποδομές, πρέπει να στηρίξουμε την επιχειρηματικότητα της μικρομεσαίας οικονομίας, πρέπει να κάνουμε και πάλι την περιοχή μας ασφαλή. Το ότι κινούμαστε στο λανθασμένο δρόμο, το λένε τα νούμερα. Δείτε για παράδειγμα πόσο τουρισμό έχουν άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Έχουν όσο έχει όλη η Ελλάδα. Μη γελιέστε, η Ελλάδα στον τουρισμό πηγαίνει στον αυτόματο. Απόδειξη ότι ανεβαίνει ο αριθμός τουριστών ενώ κατεβαίνουν τα έσοδα, που σημαίνει ότι δεν καταφέρνουμε να εκμεταλλευτούμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα για τη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου», τόνισε για να συμπληρώσει: « Η Ανατολική Αττική θα έπρεπε, με αυτή την ακτογραμμή που διαθέτει, να είναι η πιο διάσημη ριβιέρα της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Τελευταία έγινε διάσημη λόγω του εθνικού εγκλήματος.
Η Περιφέρεια Αττικής έχει τη δική της τουριστική προβολή. Με τα δικά της περίπτερα στις εκθέσεις του εξωτερικού. Όμως εκεί πρέπει να βρεθούν άξιοι πρεσβευτές της πατρίδας μας που να αγαπούν τον άνθρωπο, που να αγαπούν τον τόπο μας».

Ο σαφής τρόπος με τον οποίο παρουσίασε την πολιτική που θα αναπτύξει η νέα περιφερειακή διοίκηση υπό τον Γιώργο Πατούλη έγινε δεκτή με ιδιαίτερα ευμενή σχόλια από όλους όσοι παρακολούθησαν την ομιλία του Νίκου Πέππα ο οποίος με απλό και εύληπτο τρόπο κατέθεσε το πρόγραμμα της παράταξής του.

Μιλώντας με τεχνοκρατική εμπειρία, βαθιά γνώση των δυνατοτήτων της αυτοδιοίκησης αλλά και το απαιτούμενο συναίσθημα, έμπειρος αυτοδιοικητικός κατάφερε να περιγράψει ανάγλυφα το «αύριο» της Περιφέρειας Αττικής υπό τον Γιώργο Πατούλη.

Παράλληλα βέβαια, ξεχωριστή στιγμή ήταν ο χαιρετισμός που απηύθυνε προς τους παριστάμενους ο τ. νομάρχης ανατολικής Αττικής, Λεωνίδας Κουρής ο οποίος είχε συνεργαστεί με τον Νίκο Πέππα αφού ο τελευταίος υπήρξε ένας από τους πλέον επιτυχημένους αντινομάρχες του.