Πε. Μαρ 28th, 2024

Στέλιος Μαριδάκης: Ένας νέος που ξεχωρίζει στο πλευρό του Κώστα Μπακογιάννη

Είναι νέος και αυτοδημιούργητος, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και στην ηλίκια των 33 ετών αποφάσισε να συστρατευτεθεί, ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, με τον Κώστα Μπακογιάννη για τον δήμο Αθηναίων. Ο λόγος για τον Στέλιο Μαριδάκη, με ρίζες από την Κρήτη και με έντονη την αίσθηση της ενασχόλησης με τα κοινά λόγω οικογενειακού του βιώματος καθώς επί πολλά χρόνια ο πατέρας του Γιώργος Μαριδάκης διετέλεσε με μεγάλα ποσοστά πρόεδρος της Παγκρητίου Ένωσης.

Αυτό που σχολιάζουν αυτοδιοικητικοί της περιοχής αλλά και όσοι τον γνωρίζουν καλύτερα, είναι ότι πρόκειται για ένα από τα δυνατά “χαρτιά” του Κώστα Μπακογιάννη καθώς η ανανέωση προσώπων και νοοτροπίας επιθυμεί να βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα του μέχρι και τις εκλογές. Και αυτό φαίνεται ότι είναι από τα βασικά στοιχεία που συνεκτίμησε ο ίδιος ο υποψήφιος δήμαρχος  για να τον εντάξει στον συνδυασμό του.

Ο ίδιος σπούδασε διεθνείς σχέσεις στα Πανεπιστήμια Αιγαίου και μεταπτυχιακό τίτλο του τμήματος διεθνών και ευρωπαϊκών σπουδών του πανεπιστημίου Πειραιά. Δραστηριοποιεται επαγγελματικά τα τελευταία 5 χρόνια στον τομέα της ιδιωτικής ασφάλισης, καθώς διατηρεί δικό του γραφείο. 

Όπως αναφέρει και ο ίδιος στην ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του ζει, εργάζεται και διασκεδάζει  στο κέντρο της Αθήνας και έτσι έχει καθημερινή επαφή με τους δημότες, τους κατοίκους και τους επαγγελματίες της πόλης.  Μοιράζεται την ίδια αγάπη για την Αθήνα, αλλά και τις ίδιες ανησυχίες και ένα κοινό προβληματισμό για την εικόνα της πόλης μας.

Ο 33χρονος υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος σχολίασε χαρακτηριστικά: “Μέσα από τις καθημερινές μας συζητήσεις με τους συμπολίτες μου προκύπτει όμως και ένα συλλογικό όνειρο για μία άλλη Αθήνα, καθώς και μία διάθεση των πολιτών να αγωνιστούν και να αλλάξουν την εικόνα αλλά και τη δυναμική της πόλης μας. Αυτός είναι και ο λόγος που με ώθησε να προσπαθήσω και εγώ με τις δικές μου δυνάμεις για μία διαφορετική Αθήνα. Επέλεξα να το κάνω μέσα από το συνδυασμό «Αθήνα Ψηλά» του Κώστα Μπακογιάννη ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος.

Δεν πιστεύω πως υπάρχουν μαγικές λύσεις και πως η Αθήνα μπορεί να αλλάξει μέσα σε μία ημέρα. Για να μπορέσουμε να δούμε μία διαφορετική πόλη πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι μαζί για να αλλάξουμε την καθημερινότητά μας. Το όραμά μου για τον Δήμο είναι να δημιουργήσουμε μία νέα αστική κουλτούρα. Να δώσουμε δηλαδή στην πόλη μας το δικό της χρώμα, κάτι που αυτή τη στιγμή λείπει. Η Αθήνα δεν είναι πολύχρωμη και πολυσυλλεκτική όπως υποστηρίζουν κάποιοι. Είναι μία πόλη χωρίς ταυτότητα, παρά τη μεγάλη της ιστορία και τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα και αυτό πρέπει να αλλάξει.

Οι σπουδές μου στις διεθνείς σχέσεις και η ενασχόληση μου με τον πολιτισμό με έχουν οδηγήσει στο συμπέρασμα πως η νέα αστική κουλτούρα για την Αθήνα πρέπει να έχει δύο βασικούς πυλώνες: α) την ασφάλεια και β) τον πολιτισμό. Άλλωστε παγκοσμίως η ασφάλεια έχει στο επίκεντρό της τον άνθρωπο και συνδέεται με την ανάπτυξη. Για να γίνει λοιπόν η Αθήνα ένας παγκόσμιος πολιτιστικός προορισμός θα πρέπει πρώτα να γίνει ασφαλής. Για αυτά τα δύο πράγματα, αλλά και για την αλλαγή της γενικότερης εικόνας δεσμεύομαι να παλέψω μαζί με τον Κώστα Μπακογιάννη. Δεν ζητώ απλώς την ψήφο και την υποστήριξή σας, θέλω να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να πάμε την Αθήνα Ψηλά!! μπορούμε να το κάνουμε.”