Πα. Απρ 26th, 2024

Για λαϊκισμό και ψέματα εγκαλεί τη Ρένα Δούρου ο Γιώργος Πατούλης

«Πυρά» εναντίον της περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου εξαπέλυσε ο υποψήφιος περιοφερειάρχης, Γιώργος Πατούλης, εγκαλώντας την για «λαϊκισμό και ψέματα», ενώ απόρησε με το γεγονός ότι δεν έχει παραιτηθεί «όπως είχε υποσχεθεί ότι θα έκανε εάν δεν κλείσει τη Φυλή και δεν λύσει το ζήτημα της αντιπλημμυρικής προστασίας της Δυτικής Αττικής».

Σε ανακοίνωσή του ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, μεταξύ άλλων, σημειώνει ότι «μετά από 4,5 χρόνια η Φυλή είναι ανοικτή και δεκάδες συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους στις πλημμύρες της Μάνδρας και στη φωτιά στο Μάτι», ενώ η κ. Δούρου «ζητά υποκριτικά από τους συν-υποψηφίους της debate».

Ο κ. Πατούλης κάλεσε τους πολίτες να επιλέξουν τις «δυνάμεις της ευθύνης, της συνέπειας και του έργου», που εκπροσωπεί η παράταξη του «Νέα Αρχή για την Αττική» και παραθέτει σειρά ζητημάτων, που με το χειρισμό της κ. Δούρου διαφωνεί.

Για τη διαχείριση των απορριμμάτων και τη βεβαίωση της κυρίας Δούρου ότι «γίνεται κανονικά, με ασφάλεια, χωρίς να υπάρχει κανένα πρόβλημα», ο κ. Πατούλης ανταπάντησε ότι «το 2017 η κ. Δούρου διαπίστωσε τον επερχόμενο κορεσμό του ΧΥΤΑ Φυλής, γι’ αυτό αδειοδότησε και ανέθεσε μέσω του ΕΣΔΝΑ τις εργασίες επέκτασης του, που, σύμφωνα με την μελέτη, έδινε 2 επιπλέον προβληματικά έτη «ζωής» στον ΧΥΤΑ».

Με την ευκαιρία, ο υποψήφιος περιφερειάρχης ζήτησε τα ακριβή στοιχεία για την υπολειπόμενη χωρητικότητα του ΧΥΤΑ Φυλής και ενημέρωση για το στάδιο υλοποίησης του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων Αττικής (ΠΕΣΔΑ), ενώ αναγνώρισε ότι «ο νέος ΠΕΣΔΑ περιλαμβάνει δράσεις μείωσης του όγκου των απορριμμάτων, της διαλογής στην πηγή, της ανακύκλωσης», και θέτει το ερώτημα γιατί η Περιφέρεια δεν χρηματοδότησε καμία δράση (καφέ κάδο, γωνιά ανακύκλωσης, πράσινο σημείο).

Αναφορικά με την πυρκαγιά στο Μάτι, ο κ. Πατούλης επεσήμανε ότι κανείς ποτέ δεν ζήτησε από την κ. Δούρου να «σβήσει» πυρκαγιές. «Έχει ευθύνες για την αποτελεσματική ή μη λειτουργία του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, που οφείλει να συντονίζει» πρόσθεσε, συμπληρώνοντας πως είναι «προφανές» ότι η κ. Δούρου «αποποιείται των ευθυνών της», όπως επίσης και ότι λέει «ψέματα για τη διαχείριση των υγρών αποβλήτων της Αττικής και τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας».

Τέλος, ο υποψήφιος περιφερειάρχης ζήτησε να ενημερωθεί για τα «ταμειακά διαθέσιμα της Περιφέρειας Αττικής και από ποιες πηγές θα χρηματοδοτηθεί το φιλόδοξο, «προεκλογικό της πρόγραμμα».