Πα. Απρ 19th, 2024

Από δυο χωριά χωριάτες στον ΣΥΡΙΖΑ για το σπάσιμο των δήμων

Εσωτερική κόντρα στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ έχει προκαλέσει η τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών για το σπάσιμο πέντε δήμων (Κέρκυρας, Κεφαλονιάς, Βελβεντού, Σάμου, Λέσβου).

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ από την Κέρκυρα , Φωτεινή Βάκη επισήμανε την αντίθεσή της με το «σπάσιμο» της Κέρκυρας σε 3 μικρότερους Δήμους υποστηρίζοντας ότι θα οξυνθεί το ήδη έντονο πρόβλημα με την αποκομιδή σκουπιδιών.

Παράλληλα, αρκετοί βουλευτές μεταξύ των οποίων ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης, ο Γιώργος Παπαηλιού, ο Δημήτρης Ρίζος και ο Μάκης Μπαλής διαμαρτύρονται στον υπουργό Αλέξη Χαρίτση που δεν συμπεριέλαβε στην κατάτμηση των δήμων και περιοχές της δικής τους εκλογικής περιφέρειας.

«Αφού άνοιξε το θέμα, θα έπρεπε κατά τη γνώμη μου να περιλάβει και άλλες παρόμοιες περιπτώσεις. Αναφέρομαι συγκεκριμένα στον δήμο Γορτυνίας του Νομού Αρκαδίας, έναν δήμο τεράστιας έκτασης με μεγάλες δυσχέρειες πρόσβασης από το ένα σημείο στο άλλο, με γερασμένο πληθυσμό και ανισομερή ανάπτυξη. Θα έπρεπε να διαχωριστεί, προκειμένου να είναι αποτελεσματική η λειτουργία του. Το θέμα έχει τεθεί στο αρμόδιο Υπουργείο» είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Παπαηλίου

Ο κος. Μιχελογιαννάκης ήδη προανήγγειλε ότι δεν θα ψηφίσει την συγκεκριμένη τροπολογία.

Όπως δήλωσε στην Ολομέλεια «είναι κρίμα σε ένα τόσο καλό νομοσχέδιο να έρχεται μια τροπολογία που δημιουργεί προβλήματα. Από τον Νοέμβριο του 2018 έστελνα επιστολές στον κ. Χαρίτση και τον επισκέφθηκα με επιτροπές κατοίκων που ζητούν την αυτονομία των δήμων τους. Μεταξύ αυτών και η Νέα Αλικαρνασσός που έχει και οικονομική αυτοτέλεια και ιστορικότητα. Ζήτησαν την δημοτική αυτονομία από τον κ. Χαρίτση αλλά αγρόν ηγόρασαν. Το ίδιο και οι κάτοικοι του Ζαρού, του Τυμπακίου και άλλου. Ο υπουργός πρέπει να ευαισθητοποιηθεί. Εγώ δεν στηρίζω και δεν ψηφίζω την τροπολογία».