Πε. Απρ 25th, 2024

Με προεκλογική καμπάνια α λα Ομπάμα ο Μάρκος Κωβαίος στην Πάρο

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα εξελέγη με το σλόγκαν «Yes we can», το οποίο βασιζόταν κατά ένα κύριο λόγο στα εργαλεία της τεχνολογίας . Η επιτυχημένη προεκλογική καμπάνια του, σε βάθος χρόνου ενέπνευσε αρκετούς πολιτικούς και στην Ελλάδα.

Το προεκλογικό “μοντέλο” Ομπάμα δεν έχει ξεφτίσει σίγουρα ακόμα αφού με τη σειρά τους και υποψήφιοι Δήμαρχοι προσπαθούν να το “αντιγράψουν”.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο νυν δήμαρχος Πάρου Μάρκος Κωβαιος ο οποίος έχει εισάγει αρκετά πρωτότυπα στοιχεία στην προεκλογική του καμπάνια με πολλούς να σχολιάζουν ότι είναι “α λα Ομπάμα”. Μεγάλη εντύπωση προκάλεσε το γεγονός οτι ο νυν δυμαρχος και εκ νέου υποψήφιος εγκαινίασε την προεκλογική του εκστρατεία με μια πολύ πρωτότυπη εκδήλωση . Έβαλε τρεις δημοσιογράφους σε μια κατάμεστη αίθουσα να τον ρωτούν για το έργο του κάνοντας έναν απολογισμό των πεπραγμένων της δημοτικής αρχής με πραγματικά έξυπνο τρόπο.
Μέχρι στιγμής κανένας άλλος συνδυασμός πέραν του εν ενεργεία δημάρχου του νησιού και του Κ.Κ.Ε δεν έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη Δημαρχία. Όπως αναφέρουν παράγοντες της περιοχής, το έργο του κ. Κωβαίου και η ουσιαστική αναβάθμιση του νησιού τα τελευταία χρόνια με τη σφραγίδα της παρούσας δημοτικής αρχής δεν αφήνει κανένα περιθώριο σε άλλους φιλόδοξους μνηστήρες του δημαρχιακού θώκου.