Τρ. Απρ 16th, 2024

«Εμφύλιος» στον ΣΥΡΙΖΑ Δράμας για τον υποψήφιο δήμαρχο

Ο κακός χαμός επικρατεί στο «στρατόπεδο» του κυβερνώντος κόμματος στη Δράμα, μετά την απόφαση της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξει την υποψηφιότητα του Κυριάκου Χαρακίδη στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές στον δήμο Δράμας.

Συγκεκριμένα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που ανήκουν στη σφαίρα επιρροής του βουλευτή Δράμας Γιώργου Καραγιαννίδη, προώθησαν στην πρόσφατη συνεδρίαση της τοπικής οργάνωσης την στήριξη στην υποψηφιότητα του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου, βρίσκοντας «σανίδα σωτηρίας» στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, καθώς ο κ. Χαρακίδης στις δημοτικές εκλογές του 2010 κατήλθε στη προεκλογική μάχη ως ο επίσημος «πράσινος» υποψήφιος.

Ωστόσο αυτή η απόφαση δεν ήταν ευπρόσδεκτη από την πλειοψηφία των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς σημαντικοί παράγοντες του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασαν ρητά την αντίρρησή τους στην απόφαση του οργάνου, αντιπαραθέτοντας την υποψηφιότητα του Στέργιου Ηλιόπουλο, ο οποίος στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές είχε εξασφαλίσει την στήριξη της Κουμουνδούρου, αλλά στις προσεχείς εκλογές την υποψηφιότητά του εκτόπισε ο Κυριάκος Χρακίδης, προκαλώντας δυσαρέσκεια στους υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ στον δήμο Δράμας.