Πα. Μαρ 29th, 2024

Διάσπαση για την Κεντροδεξιά στον δήμο Παπάγου – Χολαργού

Στον δήμο που παραδοσιακά αποτελεί ένα από τα «κάστρα» της Νέας Δημοκρατίας στην Αττική, τον Δήμο Χολαργού-Παπάγου, η Κεντροδεξιά δεν εμφανίζεται ενωμένη.

Ο νυν δήμαρχος, Ηλίας Αποστολόπουλος, είναι εκ νέου υποψήφιος και έχει τη στήριξη της Πειραιώς, κάτι που φάνηκε στην κοπή πίτας που πραγματοποιήθηκε στα τέλη Ιανουαρίου.

Εκεί έδωσαν το «παρών» παλιοί αυτοδιοικητικοί της περιοχής και οι βουλευτές Γιώργος Κουμουτσάκος, Αννα Καραμανλή, Χάρης Θεοχάρης, Θεόδωρος Φορτσάκης και οι υποψήφιοι βουλευτές της Ν.Δ. Γιάννης Παπαθανασίου, Σάκης Ιωαννίδης, Ιωάννα Καλαντζάκου και Ζωή Ράπτη, δείχνοντας την ξεκάθαρη επιλογή του κόμματος.

Στις εκπλήξεις του κ. Αποστολόπουλου, η ένταξη στον συνδυασμό του, του τραγουδιστή Γ. Ελευθέρα. Από τον ίδιο χώρο προέρχονται, ωστόσο, ο Δημήτρης Τούτουζας, γιος του γνωστού καρδιολόγου, που αποτελεί παλιό κάτοικο της περιοχής, με πιο φιλελεύθερο προφίλ, αλλά και ο Κώστας Τίγκας, ο οποίος το 2014 είχε πάει στον β’ γύρο με τον νυν δήμαρχο.

Διασπασμένος, ωστόσο, εμφανίζεται και ο χώρος του ευρύτερου Κέντρου και της Κεντροαριστεράς. Από τη μία κατεβαίνει υποψήφιος ο γιατρός Νικήτας Κανάκης, γνωστός από τη συμμετοχή του στους Γιατρούς χωρίς Σύνορα, όπου ήταν και πρόεδρος, έχοντας όμως ως βάση του τον Χολαργό. Από την άλλη, ο Περικλής Ζήκας θα είναι για ακόμα μία φορά υποψήφιος. Υποψήφιο, όπως σε όλους τους δήμους της χώρας, θα έχει και το ΚΚΕ, με τον 37χρονο οικονομολόγο Αντώνη Ρεκλείτη να είναι ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης.