Κυ. Ιούν 23rd, 2024

Στη «μάχη» για τον δήμο Κατερίνης o Γιώργος Νταντάμης

Τον δημαρχιακό θώκο της Κατερίνης διεκδικεί ο αρχιτέκτονας με σημαντική εμπειρία και γνώση στα κοινά του τόπου και επικεφαλής του συνδυασμού «Ανανέωση Τώρα» Γιώργος Νταντάμης. 

Προέρχεται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, καθώς το 2004 πολιτεύτηκε ως Υποψήφιος Βουλευτής Πιερίας με το ΠΑΣΟΚ καταλαμβάνοντας την 3η θέση.

Στον συνδυασμό του υπάρχουν πολιτικοποιημένες υποψηφιότητες που προέρχονται από όλους τους πολιτικούς χώρους αλλά και άνθρωποι με σημαντική προσωπική και επαγγελματική διαδρομή.

Όπως λέει ο ίδιος, ο συνδυασμός του ξεκίνησε από μια ομήγυρη και έγινε χείμαρρος που θα οδηγήσει τον τόπο μας στην αναγέννησή του.

Ποιος είναι ο Γιώργος Νταντάμης

Γεννήθηκε στην Κατερίνη στις 18 Δεκεμβρίου του 1958. Είναι ο πρωτότοκος γιος του Δημητρίου Νταντάμη και της Σοφίας Νταμπάκη. Κατάγεται από αγροτική οικογένεια, από τις παλαιότερες στην πόλη της Κατερίνης.

Ο Γιώργος Νταντάμης είναι έγγαμος με τη Δέσποινα Παπαδοπούλου, πολιτικό μηχανικό, με την οποία έχει αποκτήσει τρία παιδιά: τον Δημήτρη που είναι Αρχιτέκτονας, τη Μαρία και την Κωνσταντίνα που είναι Φιλόλογοι.

Φοίτησε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης και στο 2ο εξατάξιο Γυμνάσιο Αρρένων.

Σπούδασε Αρχιτεκτονική στην Ιταλία, στο Πολυτεχνείο του Μιλάνου.

Τη διετία 1982 – 1983 υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως Λοχίας του Μηχανικού(Φοίτησε στη Σχολή Μηχανικού ΥΕΑ στο Λουτράκι, 1982 – 1983).

Το 1984 προσλήφθηκε στον Δήμο Κατερίνης ως Δημοτικός Υπάλληλος, στέλεχος της Τεχνικής υπηρεσίας, όπου και διετέλεσε Πρόεδρος του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Ν.Πιερίας.
Τέσσερα χρόνια αργότερα, το 1988, παραιτήθηκε από τη θέση του Δημοτικού Υπαλλήλου προκειμένου να ασκήσει το ελεύθερο επάγγελμα του Αρχιτέκτονα Μηχανικού με αντικείμενο τις μελέτες και τις κατασκευές ιδιωτικών έργων.
Αργότερα, έγινε εταίρος στη Μελετητική και Κατασκευαστική Εταιρία «ΜΕΝΤΩΡ».

Το 1990 εκλέχτηκε Δημοτικός Σύμβουλος με τον Συνδυασμό του Δημάρχου Μενέλαου Τερζόπουλου ενώ διετέλεσε και Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης.

Μετά τη θεσμοθέτηση του Αιρετού Νομαρχιακού Συμβουλίου (1994), ο Γιώργος Νταντάμης εκλέχτηκε Νομαρχιακός Σύμβουλος, έως και το 1998, με τον Συνδυασμό του Νομάρχη Πασχάλη Μπροφίδη, ενώ εκείνη την τετραετία διετέλεσε και Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Πιερίας.

Στις Νομαρχιακές Εκλογές του 1998 ήταν και πάλι Υποψήφιος και επανεκλέχτηκε Νομαρχιακός Σύμβουλος, υπηρετώντας τον θεσμό έως και το 2002. Νομάρχης εκείνο το διάστημα ήταν ο Γεώργιος Παπαστεργίου.

Το 2004 πολιτεύτηκε ως Υποψήφιος Βουλευτής Πιερίας με το ΠΑΣΟΚ καταλαμβάνοντας την 3η θέση.

Ως Δημοτικός Σύμβουλος εκπροσωπούσε τον Δήμο Κατερίνης στο Δ.Σ. του Νοσοκομείου.

Την περίοδο 1992 – 1995 εκλέχτηκε Πρόεδρος του Συλλόγου Διπλωματούχων Ν.Πιερίας.

Διετέλεσε και Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Πιερίας.

Υπηρέτησε ως μέλος σε πολλούς κοινωνικούς, πολιτιστικούς και εθελοντικούς φορείς (π.χ. στον Σύλλογο Κοκκινοπλιτών Πιερίας, στον Οργανισμό Φεστιβάλ Ολύμπου, όπου για 2 χρόνια διετέλεσε μέλος της επιτροπής Διεθνών Σχέσεων, στην Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης κ.ά.).

Τον Μάρτιο του 2018 ανακοίνωσε επίσημα την Υποψηφιότητά του ως Υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης για τις Δημοτικές Εκλογές της 19ης Μαΐου του 2019. Λίγο αργότερα συγκρότησε τον Ανεξάρτητο Συνδυασμό «ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΡΑ».