Πε. Μάι 23rd, 2024

Υποψήφια δήμαρχος Ιεράπετρας η πολιτευτής της ΝΔ Ελένη Βλάσση

Την υποψηφιότητά της για τον δημαρχιακό θώκο Ιεράπετρας στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, ανακοίνωσε η δημοσιογράφος και πολιτευτής της ΝΔ στον Νομό Λασιθίου, Ελένη Βλάσση.

Ανακοίνωση υποψηφιότητας της Ελένης Βλάσση για το αξίωμα του δημάρχου Ιεράπετρας

Έχω την εξαιρετική τιμή και χαρά, να σας ανακοινώσω την απόφαση μου να είμαι υποψήφια Δήμαρχος του Δήμου Ιεράπετρας στις επερχόμενες εκλογές.

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου έρχονται για να αναδείξουν τις νέες τοπικές διοικήσεις μέσα σ’ ένα εντελώς διαφορετικό θεσμικό, κοινωνικό και οικονομικό τοπίο.

Η επόμενη δημοτική αρχή δεν πρέπει να είναι ούτε ενδιάμεσος ούτε τερματικός σταθμός, αλλά η αφετηρία μίας νέας διαδρομής, που θα οδηγήσει το Δήμο στο τρένο της ανάπτυξης. Ο Δήμος Ιεράπετρας συγκεντρώνει σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα που πρέπει να εκμεταλλευτούμε. Σχεδιάζουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα με χρονοδιάγραμμα και στρατηγικό σχεδιασμό για ισόρροπη ανάπτυξη σε όλο το Δήμο.  Ο πολιτισμός, ο τουρισμός,  η βιοτεχνία, η επιχειρηματικότητα αλλά και ο μεγάλος αγροδιατροφικός τομέας, που στηρίζει την ενδοχώρα και τις εξαγωγές,  δείχνουν τον προσανατολισμό μας. Τροχός ανάπτυξης είναι και η πολιτιστική διπλωματία στην οποία επενδύσαμε τα τελευταία πέντε χρόνια ως Φεστιβάλ και οι καρποί της είναι έτοιμοι να κεφαλαιοποιηθούν στο Δήμο, εμπορικά και επενδυτικά από πολλές χώρες.

Το όραμά μας είναι ο Δήμος μας, να γίνει επίκεντρο καινοτομίας, πολιτισμού και επιχειρηματικότητας. Σπάμε τα δεσμά της εσωστρέφειας. Ανοίγουμε τα σύνορα μας σε όλο τον πολιτισμένο και σύγχρονο κόσμο, που μας περιβάλλει. Είμαστε η πύλη της Μεσογείου, στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων και αυτή η γεωστρατηγική μας θέση θα ανοίξει τον κύκλο του μέλλοντος, της προοπτικής και της προόδου, κλείνοντας τον κύκλο των χαμένων ευκαιριών.

Με γνώμονα το ενδιαφέρον για τον τόπο μας, τους ανθρώπους του και τις νέες γενιές, που πρέπει να ζήσουν όπως τους αξίζει εδώ, έχω δίπλα μου μια ομάδα ανθρώπων, αποφασισμένων, οι οποίοι συγκροτούν μια Δημοτική Παράταξη, με σύγχρονες, καινοτόμες και αντισυμβατικές προτάσεις, έξω από τις παρωχημένες πρακτικές και λογικές, ώστε να οδηγήσουμε το Δήμο μας, στο μέλλον.

Θέλουμε τους δημότες συμμέτοχους στο σχεδιασμό και την υλοποίηση των στόχων μας.  Θέλουμε να εκμεταλλευτούμε τη δυναμική των νέων ανθρώπων με σύγχρονη αντίληψη και όραμα, που θα απελευθερώσουν και θα αξιοποιήσουν τη δυναμική του τόπου μας, ανοίγοντας νέους δρόμους προόδου. Θέλουμε πολλές δραστήριες γυναίκες να πλαισιώσουν το αγώνα μας, επειδή η γυναίκα ξέρει να νοικοκυρεύει.

Οι εκλογές που έρχονται είναι μια καθαρά αυτοδιοικητική μάχη, με χαρακτηριστικό της την ευθύνη, πέρα και έξω από κόμματα. Ευθύνη για τον Δήμο μας και το μέλλον του. Ευθύνη για να γεννηθεί η ελπίδα και η προοπτική, μέσα από την πορεία που χαράζουμε.  Έξω από κομματικά τείχη, πέρα από χρώματα και κόμματα ενώνουμε τις δημιουργικές και δημοκρατικές δυνάμεις, με γνώμονα και επίκεντρο τον άνθρωπο και τις πραγματικές του ανάγκες.

Στόχος μας, είναι όλοι μαζί, ενωμένοι να κοιτάξουμε μπροστά για να αναγεννήσουμε τον Δήμο Ιεράπετρας, για να καλυτερεύσουμε την καθημερινότητα μας, για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις του παρόντος και του μέλλοντος και για να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο αύριο για εμάς και για τους νέους μας.

Όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε με αισιοδοξία, έμπνευση και πρόγραμμα, αλλά χωρίς κανένα εφησυχασμό, να πετύχουμε τον κοινό στόχο ενός Δήμου πρότυπου ανάπτυξης, που σέβεται το περιβάλλον.

Για ένα Δήμο σύγχρονο, πρωτοπόρο, ανθρώπινο, θέλουμε μαζί μας τον καθένα από εσάς, να είναι συνοδοιπόρος σε αυτήν την πορεία για την αναγέννηση και την εξωστρέφεια.

Έχοντας τη γνώση και την εμπειρία από την επικοινωνία μου με τις περισσότερες χώρες και λαούς του κόσμου,

Έχοντας τη γνώση και την εμπειρία ως πρόεδρος διοίκησης διεθνών φορέων και θεσμών,

Έχοντας τη γνώση και την εμπειρία ως πρέσβειρα ανάδειξης του ελληνικού πολιτισμού,

Έχοντας τη γνώση και την εμπειρία ως υπεύθυνη τύπου σε διεθνή συνέδρια,

Έχοντας τη γνώση και την εμπειρία ως δημοσιογράφος οργάνωσης, παρουσίασης και συμπαραγωγής τηλεοπτικών προγραμμάτων,

Έχοντας τη γνώση και την εμπειρία ως πρόεδρος της Ακαδημίας του Ελληνοκινέζικου και Μεσογειακού Κινηματογράφου για καινοτόμα και επενδυτικά προγράμματα μεταξύ των χωρών

και αγωνιζόμενη τόσα χρόνια για την ανάδειξη των προβλημάτων της τοπικής μας κοινωνίας, ως γυναίκα θέτω υποψηφιότητα για το τιμόνι του Δήμου Ιεράπετρας.

Με επίκεντρο τον άνθρωπο και το τρίπτυχο κοινωνία – ανάπτυξη – πολιτισμός, όλοι μαζί για το Τόπο μας, για εμάς, για τα παιδιά μας.

ΕΛΕΝΗ ΒΛΑΣΣΗ