Τρ. Απρ 16th, 2024

Αυτοί είναι οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές που προηγούνται από ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ (Ονόματα)

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις οι οποίες δείχνουν ότι η Νέα Δημοκρατία έχει παγιώσει πλέον την διαφορά της με τον ΣΥΡΙΖΑ και φαίνεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι επικρατέστερος νικητής. Πιο συγκεκριμένα στην ερώτηση της δημοσκόπηση της MRB για το ποιοι υποψήφιοι ευρωβουλευτές θα είναι οι επικρατέστεροι, στην Νέα Δημοκρατία πρώτος βγαίνει ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης και δεύτερος ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος. Ο κ. Κυμπουρόπουλος φαίνεται ότι κερδίζει την κοινή γνώμη και τις δημοσκοπήσεις παρόλες τις επιθέσεις που έχει δεχθεί όλο το τελευταίο διάστημα από τους κ. Τσίπρα και Πολάκη.

Από την άλλη μεριά έκπληξη προκαλούν τα αποτελέσματα της MRB στο ήδη «λαβωμένο» ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Οι ευρωβουλευτές που πιθανολογείται ότι θα έχουν τις περισσότερες θετικές ψήφους θεωρούνται οι Έλενα Κουντουρά και ο Κώστας Αρβανίτης ενώ την τετράδα συμπληρώνουν οι Αλέξης Γεωργούλης και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής. Κάτι που αναιρεί μια «καθαρή» νίκη ΣΥΡΙΖΑ καθώς οι δύο από τους τέσσερις υποψήφιους, η αποσκιρτήσασα κ. Κουντουρά προέρχεται από τους ΑΝΕΛ και ο κ. Κουρουμπλής ήταν παλιό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

Την μεγαλύτερη εντύπωση όμως στο ίδιο ερώτημα σχετικά με το ποιους υποψήφιους ευρωβουλευτές θα ψήφιζαν η απάντηση «Άλλος» παίρνει πολύ υψηλά ποσοστά και από την μεριά των δύο κομμάτων.

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Στο ερώτημα ποιους υποψήφιους ευρωβουλευτές θα ψήφιζαν (εφόσον ψήφιζαν ΣΥΡΙΖΑ) οι απαντήσεις είναι (μέχρι για τέσσερις υποψηφίους):

Ε.ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ 16,2%

Κ.ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ 15,5%

Α.ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ 14,4%

Π.ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ 11,6%

Λ. ΚΟΝΙΟΡΔΟΥ 11,1%

ΣΠ.ΔΑΝΕΛΛΗΣ 9,6%

Δ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ 8,3%

Γ. ΜΟΥΖΑΛΑΣ 8%

Π.ΚΟΚΚΑΛΗΣ 7,8%

ΣΤ. ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ 7,2%

Ρ.ΧΡΗΣΤΙΔΟΥ 7,1%

Ε.ΑΡΣΕΝΗ 6,3%

Α.ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ 5,2%

ΑΛΛΟΝ 53,1%

ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ 26,3%

ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ 11,7%

Οι δημοφιλείς υποψήφιουι ευρωβουλευτές της ΝΔ

Στο ερώτημα ποιους υποψήφιους ευρωβουλευτές θα ψήφιζαν (εφόσον ψήφιζαν ΝΔ) οι απαντήσεις είναι (μέχρι για τέσσερις υποψηφίους):

ΕΥ. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ 33,9%

ΣΤ. ΚΥΜΠΟΥΡΟΠΟΥΛΟΣ 26,9%

Ε.ΒΟΖΕΝΜΠΕΡΓΚ 21,1%

Μ. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ 15,8%

Μ.ΣΠΥΡΑΚΗ 14,9%

Α.Μ. ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ 14,8%

Θ.ΖΑΓΟΡΑΚΗΣ 14,2%

Γ.ΑΜΥΡΑΣ 10,4%

Γ.ΚΥΡΤΣΟΣ 17,6%

Α.ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ 5,9%

ΑΛΛΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ 48,3%

ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ 19,3%

ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ 5,1%