Πε. Μαρ 28th, 2024

Διψήφιο ποσοστό για το ΚΙΝΑΛ βλέπει ο Ανδρουλάκης

Στη Ρόδο βρέθηκε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και εκ νέου υποψήφιος Νίκος Ανδρουλάκης.

Στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στο νησί, είχε πλήθος συναντήσεων με τοπικούς φορείς, ενώ μίλησε σε προεκλογική εκδήλωση στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου το απόγευμα της Μεγάλης Τρίτης.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Μεγάλης Τετάρτης, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την εκλογική επίδοση του κόμματός του στις ευρωπαϊκές κάλπες, κάνοντας λόγο για «ισχυρό διψήφιο».

Επιτέθηκε από τη μία στον ΣΥΡΙΖΑ για κυβερνητικά λάθη, αλλά και για εξαπάτηση του ελληνικού λαού, και από την άλλη στη ΝΔ, καταλογίζοντάς της ‘βαθιά συντηρητική στροφή’ σε κοινωνικά και εθνικά θέματα. Αντίθετα, υποστήριξε πως κάθε ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής είναι ψήφος σε έναν χώρο που υπερασπίστηκε πλήρως τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, κράτησε την Ελλάδα στη ζώνη του Ευρώ, όταν «ο Βαρουφάκης έκανε τα παιχνίδια του», όπως είπε, και συγκρούστηκε με την κ.Μέρκελ για να πάμε σε μία πιο ήπια προσαρμογή. Πρότεινε μάλιστα τον συνασπισμό των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών με τους Φιλελεύθερους και τους Πρασίνους, με στόχο την ανατροπή της Ευρωπαϊκής Δεξιάς.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επιχείρησε έναν σύντομο απολογισμό του έργου του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την τελευταία πενταετία, από τον ενιαίο μηχανισμό πολιτικής προστασίας και την εμπειρία του ως μέλος της εξεταστικής επιτροπής για το σκάνδαλο της Volkswagen, ως τις αποκαλύψεις για την πολιτική της κυβέρνησης που δεν ήταν πολιτική της τρόικας όσον αφορά την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, τα αναπορρόφητα κονδύλια του προσφυγικού και τα εθνικά μας θέματα σε σχέση κυρίως με την Τουρκία.

Απαντώντας σε ερωτήσεις, ζήτησε περισσότερη Δημοκρατία και διαφάνεια στην Ευρώπη, με μεταφορά αρμοδιοτήτων από το Συμβούλιο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Επιτροπή, ενώ μίλησε ακόμα για την ανάγκη ενιαίας εξωτερικής πολιτικής.

Τέλος, εμφανίστηκε αισιόδοξος για το επιθυμητό διψήφιο αποτέλεσμα του Κινήματος Αλλαγής, κάνοντας λόγο για ένα ευρωψηφοδέλτιο με ανθρώπους που έχουν ηθικό κεφάλαιο, σοβαρό, ουσιαστικό και προγραμματικό λόγο.