Πε. Μαρ 28th, 2024

Ευρωλίστα ΣΥΡΙΖΑ: Μέσα οι «πρόθυμοι» των Πρεσπών – Δυστοκία να βρει υποψηφίους με πολιτικό βάρος

Μετά το φιάσκο με την Μυρσίνη Λοΐζου, αλλά και την θύελλα από την υποψηφιότητα Κόκκαλη, στον ΣΥΡΙΖΑ ακόμα ψάχνουν το όνομα που θα κάνει την έκπληξη στο ευρωψηφοδέλτιο.

Η δυστοκία που είχε φανεί από την αρχή σε ό,τι αφορά την επιλογή των κατάλληλων προσώπων για μια λίστα νίκης στις Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου επιβεβαιώθηκε από την ανακοίνωση των 12 νέων υποψηφίων.

Για μια ακόμα φορά επιλέχθηκε η πεπατημένη της ανακοίνωσης υποψηφίων από μειονότητες: Ένας από τους Ρομά, ένας από το κίνημα των ΛΟΑΤΚΙ, ένας ΑΜΕΑ, ένας συνδικαλιστής.

Από κοντά δύο στελέχη της ΔΗΜΑΡ, ένα της κίνησης «53+» αλλά και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Έλενα Κουντουρά και Σπύρος Δανέλλης. Οι δύο τελευταίοι -άλλοτε βουλευτές των ΑΝΕΛ και του Ποταμιού- στήριξαν την κυβέρνηση στην ψήφο εμπιστοσύνης και ψήφισαν τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Επιπλέον, για να μην δημιουργηθούν κοινοβουλευτικά «παρατράγουδα», ψηφίστηκε και τροπολογία που επιτρέπει -σε αντίθεση με το νόμο επί κυβέρνησης Σαμαρά- να είναι βουλευτές και υποψήφιοι ευρωβουλευτές.

Οι ζυμώσεις συνεχίζονται σχετικά με τα υπόλοιπα πέντε ονόματα των υποψηφίων. Κανείς δεν θα απέκλειε ακόμη και τον Γιάννη Δραγασάκη να μετακομίζει στις Βρυξέλλες, ενώ μετά το «άδειασμα» του Νίκου Παππά από τον Τζανακόπουλο, είναι πολύ πιθανό ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής να μετακινηθεί στο Ευρωκοινοβούλιο, ώστε να «βγει από τα πόδια» του πρωθυπουργού και να μην είναι σε διαρκή κριτική για τη σχέση του με Αρτεμίου και Πετσίτη.

Ακόμα ψάχνουν όμως το «ηχηρό» όνομα από το χώρο του αθλητισμού ή της show biz για να δοθεί ένα διαφορετικό κλίμα. Υπενθυμίζεται ότι τα «όχι» στον ΣΥΡΙΖΑ έπεσαν βροχή το περασμένο διάστημα. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης και η Έλενα Ακρίτα ήταν μεταξύ των προσώπων που ακούστηκαν. Οι ίδιοι εξήγησαν γιατί δεν δέχονται να είναι υποψήφιοι. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης μίλησε στα Parapolitika.gr ενώ η γνωστή δημοσιογράφος έγραψε σχετικό κείμενο στο Facebook.

Όχι και από την Μαρία Ρεπούση.

Και όλα αυτά σε ένα κόμμα που το 2014 κατέβαινε στις ευρωεκλογές με πρώτο στη λίστα τον Μανώλη Γλέζο.