Δε. Απρ 29th, 2024

Δεύτερο «κύμα» ευρω-υποψήφιων του ΣΥΡΙΖΑ – Ποια ονόματα ακούγονται

Υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Η συνεδρίαση του κομματικού Οργάνου πραγματοποιείται για την ανακοίνωση του δεύτερου «πακέτου» ευρωυποψηφιοτήτων παρότι δεν έχει αποφασιστεί ακόμη ο χρόνος που αυτές θα γίνουν γνωστές.

Οι πρώτοι 16 υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ για τις Ευρωεκλογές ανακοινώθηκαν μετά μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος στις 12 Μαρτίου.

Υπενθυμίζεται ωστόσο, ότι από η λίστα των υποψήφιων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ μετρά μία απώλεια, μετά από την παραίτηση της Μυρσίνης Λοΐζου, με αφορμή τον σάλο που ξέσπασε σχετικά με τη σύνταξη της μητέρας της, την οποία λάμβανε 5,5 χρόνια αφού εκείνη είχε φύγει από τη ζωή.

Ποια ονόματα ακούγονται

Το ένα όνομα που παίζει δυνατά είναι αυτό του Πέτρου Κόκκαλη, γιου του Σωκράτη Κόκκαλη. Το θέμα έχει προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στον Πειραιά, όπου ο Π.Κόκκαλης υπήρξε δημοτικός σύμβουλος με τον «Πειραιά νικητή» του δημάρχου Γιάννη Μώραλη. Aναμένεται να προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερες αντιδράσεις ακόμα και εντός ΣΥΡΙΖΑ.

Ένα άλλο όνομα που ακούγεται είναι αυτό της Μαρίας Ρεπούση η οποία θα επιχειρηθεί να λειτουργήσει ως «γέφυρα» με τον κεντροαριστερό χώρο. Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι η κ. Ρεπούση ήταν βουλευτής της ΔΗΜΑΡ το 2012 κι έμεινε στην ιστορία με την αμφιλεγόμενη αναφορά της για την εκκένωση της Σμύρνης στη Μικρασιατική Καταστροφή στο βιβλίο της 6ης Δημοτικού. Η γνωστή πανεπιστημιακός είχε γράψει: ««Χιλιάδες Έλληνες συνωστίζονται στο λιμάνι προσπαθώντας να μπουν στα πλοία και να φύγουν».

Τα άλλα ονόματα που ακούγονται ότι θα ανακοινωθούν είναι αυτό του πρώην βουλευτή του Ποταμιού, Σπύρου Δανέλλη, και ίσως της Ελενας Κουντουρά. Άλλωστε για την περίπτωση των Κουντουρά-Δανέλλη πέρασε από τη Βουλή τροπολογία που αίρει το ασυμβίβαστο βουλευτή-υποψήφιου ευρωβουλευτή…