Πε. Απρ 25th, 2024

Ποια πρωτοκλασάτα στελέχη κινδυνεύουν να μην εκλεγούν (Ονόματα)

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται πολλά πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η διαφαινόμενη ήττα του κυβερνώντος κόμματος στις επικείμενες εθνικές εκλογές θα έχει ως αποτέλεσμα νυν υπουργοί και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να παρακολουθούν τις εξελίξεις την επόμενη κοινοβουλευτική περίοδο από τον… καναπέ τους.

Στις κάλπες του Σεπτεμβρίου του 2015 το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα εξέλεξε 145 βουλευτές, ενώ σύμφωνα με τις δημοσκοπικές σφυγμομετρήσεις η κοινοβουλευτική δύναμή του θα περιοριστεί σε περίπου 80 έδρες, ως εκ τούτου σχεδόν το ήμισυ της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ θα έρθει αντιμέτωπο με την πολιτική εξαφάνιση.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της εκλογικής περιφέρειας του Δυτικού Τομέα Αθηνών, στην οποία οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκλέξει τρεις έως τέσσερις βουλευτές, βάσει του ισχύοντος εκλογικού νόμου, ενώ στην εν λόγω περιφέρεια πρόκειται να «κονταροχτυπηθούν» κάποιοι εκ των «βαρόνων» της κυβέρνησης Τσίπρα.

Αρχικά, σταυρό στον Δυτικό Τομέα διεκδικεί ο απερχόμενος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, αλλά και ο απερχόμενος υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας. Στο «παζλ» των βαριών υποψηφιοτήτων του ΣΥΡΙΖΑ στον Δυτικό Τομέα μπαίνει και ο πρώην υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος αποτελεί υπολογίσιμη δύναμη, δεδομένου ότι στις πρόσφατες ευρωεκλογές, στις οποίες ήταν υποψήφιος, έδειξε τη δυναμική του, καταγράφοντας αξιόλογα αποτελέσματα στη συγκεκριμένη περιφέρεια.

Στην ίδια εκλογική περιφέρεια διεκδικεί την εκλογή του ο πρώην γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, Πάνος Ρήγας, όπως και ο πρώην αναπλ. υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, ο οποίος διατηρεί ισχυρό έρεισμα στο κομματικό κοινό. «Σφήνα» στη «σφαγή» του Δυτικού Τομέα μπαίνει το πρώην στέλεχος των ΑΝ.ΕΛ. Θανάσης Παπαχριστόπουλος, που κατεβαίνει στην ίδια περιφέρεια. Επιπροσθέτως, την όλη κατάσταση δυσχεραίνουν οι υποψηφιότητες του πρώην αναπλ. υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Κώστα Στρατή και των πρώην βουλευτών Χαράς Καφαντάρη και Βασιλικής Κατριβάνου.