Πα. Μαρ 29th, 2024

Οι μπελάδες του Σκουρλέτη για το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο

Σε… μεγάλο μπελά για τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνο Σκουρλέτη εξελίχθηκε το ψηφοδέλτιο του κόμματος της Αριστεράς στο Ηράκλειο.

Η (κακή) αρχή έγινε με τις εσωκομματικές γκρίνιες που προκάλεσε η είδηση «εισόδου» του πρώην αντιδημάρχου Ηρακλείου Χάρη Μαμουλάκη στην εκλογική λίστα της Κουμουνδούρου. Τοπικά στελέχη αλλά και ορισμένοι από τους νυν κυβερνητικούς βουλευτές δεν… ενθουσιάζονταν από την ένταξη στην προεκλογική εξίσωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο ενός ισχυρού «παίκτη» και έτσι άσκησαν βέτο στη συμμετοχή του.

Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Μαμουλάκης είχε λάβει δέσμευση από τα «κεντρικά» για την αξιοποίησή του, και, όταν κυκλοφόρησε η είδηση ότι τελικά «κόπηκε», λέγεται πως ο ίδιος έφτασε ώς τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και τον κ. Σκουρλέτη, για να επιληφθούν του ζητήματος. Τελικά, ο Χάρης Μαμουλάκης εντάχθηκε στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ προς… απογοήτευση των ανθυποψηφίων του.

Τα… βάσανα του γραμματέα της Κουμουνδούρου, όμως, δεν σταμάτησαν εκεί για την εκλογική λίστα του Ηρακλείου. Λίγο μετά την ανακοίνωση του ψηφοδελτίου προέκυψε ζήτημα με τη συμμετοχή της γιατρού Κορνηλίας Μακρή, καθώς η ιδιότητά της ως συντονίστριας της πρωτοβάθμιας υγείας σε επίπεδο Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης δημιούργησε κώλυμα, καθώς έπρεπε να είχε παραιτηθεί από τη θέση αυτή 18 μήνες πριν.

Ετσι την απέσυραν και στη θέση της τοποθέτησαν τη Χρυσάνθη Καμπουράκη