Πα. Μαρ 29th, 2024

Ο «σώζων εαυτόν σωθήτω» στον ΣΥΡΙΖΑ – Σφαγή για μια θέση στην επόμενη Βουλή

Εντονο άγχος επικρατεί μεταξύ ακόμα και υψηλόβαθμων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για την επανεκλογή τους στη Βουλή, καθώς το κόμμα της Αριστεράς θα εκλέξει, όπως δείχνουν τα πράγματα και οι εκτιμήσεις των δημοσκοπήσεων, το πολύ 80 βουλευτές από τους 144 που έχει σήμερα.

Για παράδειγμα, όσοι πολιτεύονται στον Βόρειο Τομέα της παλαιάς Β’ Αθηνών έχουν μεγάλη αγωνία, καθώς εκεί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναμένεται να εκλέξει παραπάνω από 5 βουλευτές. Σημειώνεται πως εκεί είναι υποψήφιοι, μεταξύ άλλων, οι Ευκλείδης Τσακαλώτος, Γιώργος Κατρούγκαλος Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου (φωτ. επάνω), Τέρενς Κουίκ, Τάσος Πετρόπουλος, Κώστας Ζαχαριάδης, Ελένη Αυλωνίτου, Αννέτα Καββαδία. Αντίστοιχα, στη Μαγνησία, όπου το κόμμα της Αριστεράς εκτιμάται ότι θα καταλάβει μία μόνον έδρα, πολιτεύονται οι Μαρίνα Χρυσοβελώνη, Κατερίνα Παπανάτσιου και Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Εκλογική «σφαγή» αναμένεται και στην Κοζάνη, όπου σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει τέσσερις βουλευτές. Πρόκειται για τους Δ. Δημητριάδη, Γ. Θεοφύλακτο, Θ. Μουμουλίδη, Γ. Ντζιμάνη, από τους οποίους θα επανεκλεγεί ένας. Επίσης, στα Τρίκαλα η Παναγιώτα Δριτσέλη, ο Σάκης Παπαδόπουλος και ο Χρήστος Σιμορέλης θα «παλέψουν» για μία εκλόγιμη θέση, όπως και στην Ηλεία ο Μάκης Μπαλαούρας και ο Δημήτρης Μπαξεβανάκης.

Σημειώνεται πως στη συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια, βλέποντας ότι τα περιθώρια επανεκλογής της είναι «στενά», αποφάσισε να αποχωρήσει από το ψηφοδέλτιο η βουλευτής Εφη Σαλτάρη. Ιδια εικόνα και στη Φθιώτιδα, όπου οι Απ. Καραναστάσης, Δ. Βέττας, Θανάσης Μιχελής και Γ. Σαρακιώτης θα μονομαχήσουν για μία έδρα.