Η φράση του Κυριάκου Μητσοτάκη «Ανέκαθεν απέφευγα τα µεγάλα λόγια. Είχα πάντα και εξακολουθώ να έχω µια φυσική αλλεργία στον λαϊκισµό, στις εύκολες, τις ανέξοδες υποσχέσεις», που ακούστηκε στην οµιλία του στην Πάτρα την προηγούµενη εβδοµάδα, χαρακτηρίζει τη «γαλάζια» καµπάνια για τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.
Στην κατεύθυνση αυτή, ενώ ο απερχόµενος πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έφτασε στο σηµείο να υποσχεθεί αυθαίρετα και χωρίς υπολογισµούς ότι θα… βρουν δουλειά 500.000 άνθρωποι αν επανεκλεγεί, ο κ. Μητσοτάκης περιέγραψε το σχέδιό του αναφερόµενος στα εφικτά. Μεταξύ άλλων είπε ότι θα προχωρήσει στη µείωση φόρων για όλους, για να υπάρξουν ισχυρά κίνητρα ώστε να επενδυθούν ξένα χρήµατα και ελληνικά κεφάλαια στη χώρα µας, και θα δροµολογήσει αδειοδοτήσεις µεγάλων επενδύσεων που σέρνονται από γραφείο σε γραφείο και θα επιβλέπονται από το Γραφείο του Πρωθυπουργού.
Στον τοµέα της φορολόγησης, µάλιστα, ήταν αναλυτικός, λέγοντας ότι θα προχωρήσει σε τέσσερις δέσµες µέτρων:
1ον: ∆ιατήρηση του αφορολόγητου εκεί όπου βρίσκεται σήµερα.
2ον: Ο πρώτος φορολογικός συντελεστής για εισοδήµατα µέχρι 10.000 ευρώ θα µειωθεί στο 9% και θα έχουµε αφορολόγητο 1.000 ευρώ για κάθε παιδί. Επίσης, ενίσχυση µε 2.000 ευρώ για κάθε Ελληνόπουλο το οποίο θα γεννιέται στην Ελλάδα, για να αντιµετωπιστεί το τεράστιο πρόβληµα του δηµογραφικού, που αποτελεί βόµβα στα θεµέλια της ελληνικής κοινωνίας.
3ον: Ο φόρος στις επιχειρήσεις θα πέσει από το 28% στο 20% εντός µίας διετίας και ο φόρος στα µερίσµατα από το 10% στο 5%. Πλην του υπερκατώτατου συντελεστή ΦΠΑ, ο οποίος διατηρείται, θα υπάρξουν δύο συντελεστές ΦΠΑ, στο 22% και στο 11%.
4ον: Ο ΕΝΦΙΑ µειώνεται οριζόντια κατά 30% για όλους τους Ελληνες και για όλες τις ιδιοκτησίες. Επιπλέον, δεσµεύτηκε για φορολογικά κίνητρα στις επιχειρήσεις, όπως οι υπεραποσβέσεις, ο διπλασιασµός του χρόνου συµψηφισµού των ζηµιών µε κέρδη, ώστε αυτές να έχουν περισσότερα ουσιαστικά κίνητρα, για να µπορούν να επενδύουν.
Τα παραπάνω µέτρα φαίνονται καλά µελετηµένα από το οικονοµικό επιτελείο του κ. Μητσοτάκη και έρχονται να συµπληρώσουν την εικόνα ενός συγκροτηµένου και σοβαρού κόµµατος, που διεκδικεί µε αξιώσεις στις 7 Ιουλίου την ψήφο των πολιτών.
Από κοντά τις αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης είδε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Ιωάννης Βρούτσης που…
Οι προοπτικές ενίσχυσης της ακτοπλοϊκής σύνδεσης, η ανάπτυξη του τουρισμού, καθώς και η διεύρυνση των…
Τη δυνατότητα σε κάθε δημότη, αλλά και σε κάθε επισκέπτη, να υποβάλει εύκολα και γρήγορα…
Ένα πρωτότυπο παγκάκι «διπλής όψης», το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να επιλέγουν προς…
Μέτρα προστασίας για όσους ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού παίρνουν οι δήμοι, που ανοίγουν…
Ο Δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης προχωρά προληπτικά σε έκτακτη εφαρμογή προνυμφοκτονίας σε όλα τα φρεάτια…