Τρ. Απρ 16th, 2024

Στο στόχαστρο του Βαρουφάκη οι …ορφανοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ στην Κρήτη

Τους παλαιούς ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ στην Κρήτη που δεν προσήλθαν στις ευρωπαϊκές εκλογές έχει βάλει στο… στόχαστρό του ο ΓιάνηςΒαρουφάκης, προκειμένου στις εθνικές εκλογές να αυξήσει τις δυνάμεις του ΜέΡΑ25 και έτσι το κόμμα του να περάσει το κατώφλι της Βουλής.

Στις ευρωεκλογές το κυβερνών κόμμα της Αριστεράς έχασε στη Μεγαλόνησο πολλούς από τους υποστηρικτές του το 2015, καθώς απογοητεύτηκαν από την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, και αρκετοί από αυτούς επέλεξαν την αποχή.

Αυτούς μαθαίνουμε πως ενδιαφέρεται να προσεγγίσει ο πρώην υπουργός Οικονομικών ενόψει της κάλπης της 7ης Ιουλίου. Δεν είναι τυχαίο ότι ενέταξε στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματός του τον πασίγνωστο, δημοφιλή και εμβληματικό λυράρη και καλλιτέχνη της Κρήτης, Ψαραντώνη.

Παράλληλα, στα ψηφοδέλτια του ΜέΡΑ25 σε Χανιά, Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Λασίθι επέλεξε πρόσωπα άφθαρτα στις τοπικές κοινωνίες, που έχουν διακριθεί στους τομείς όπου δραστηριοποιούνται. Για παράδειγμα, στον νομό Χανίων είναι υποψήφια η πρόεδρος των εργαζομένων των δήμων στον νομό, Αθηνά Γιαννουλάκη.

Σημειώνεται πως την προσπάθεια προσέγγισης αυτής της αριστερόστροφης μεγάλης εκλογικής μάζας την είχε ξεκινήσει ο κ. Βαρουφάκης πριν από τις εκλογές, με αποτέλεσμα ο πολιτικός του φορέας να καταγράψει υψηλότερα ποσοστά στους νομούς της Κρήτης από ό,τι στην επικράτεια.

Για παράδειγμα, το ΜέΡΑ25 συγκέντρωσε στα Χανιά 4,18%, στο Ηράκλειο 3,95%, ενώ στο Ρέθυμνο 2,97%, που σημαίνει ότι στις εθνικές κάλπες μπορεί να «τσιμπήσει» ακόμα μεγαλύτερα ποσοστά, δεδομένου του κλίματος ήττας που επικρατεί στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την Ελλάδα.