Άλλη μια ιδωτική πρωτοβουλία αναμένεται να δώσει νέα πνοή τέχνης και πολιτισμών στον Πειραιά. Το Ίδρυμα Ντίνου και Λίας Μαρτίνου (Dinos and Lia Martinos Foundation – DLMF) δημιουργεί στο Νέο Φάληρο, πολύ κοντά στον σταθμό του ηλεκτρικού, έναν μοναδικό χώρο που φέρει την υπογραφή του διάσημου αρχιτέκτονα Ρέντσο Πιάνο και θα στεγάζει συλλογές από έργα τέχνης των λαών της Αφρικής, της Ωκεανίας και άλλων περιοχών.

Ο Kyklos θα παρουσιάζει, επίσης, σημαντικές περιοδικές εκθέσεις και πλήθος πολιτιστικών δραστηριοτήτων: διαλέξεις, προβολές και εκπαιδευτικά προγράμματα, φυσικά και ψηφιακά, που θα εξερευνούν τη σύγχρονη δυναμική της παγκόσμιας τέχνης.

Τα σχέδια του κέντρου Kyklos έχει εκπονήσει το αρχιτεκτονικό γραφείο του Ρέντσο Πιάνο (Renzo Piano Building Workshop). Το κτίριο θα αποτελεί παράδειγμα βιωσιμότητας και αισθητικής. Οι εγκαταστάσεις του σχεδιάστηκαν με βάση τα υψηλότερα πρότυπα αειφορίας και θα συμβάλλουν στη βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος, εξασφαλίζοντας προσβασιμότητα για όλους τους επισκέπτες. Το 62% όλης της έκτασης θα είναι χώροι πρασίνου και αναψυχής.

Το χρονοδιάγραμμα για την ανέγερση του κέντρου έχει ορίζοντα το τελευταίο τρίμηνο του 2028 και θα χρηματοδοτηθεί εξ ολοκλήρου από ιδιωτικούς πόρους. Ο εκτελεστικός διευθυντής του DLMF είναι ο Χρήστος Καρράς.