ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Διαψεύδει τα δημοσιεύματα για το Μάτι η Περιφέρεια Αττικής

Αναληθή χαρακτηρίζει και η Περιφέρεια Αττικής τα δημοσιεύματα που κάνου λόγο για στην άσκηση εφέσεων από την πλευρά της σε εκδικάσεις β’ βαθμού για την καταβολή αποζημιώσεων στα θύματα της φονικής πυρκαγιάς του 2018 στο Μάτι.

Στην ανακοίνωση διάψευσης των όσων γράφτηκαν και ακούστηκαν σχετικά με τη χρήση ένδικων μέσων, από την Περιφέρεια Αττικής σημειώνεται:

«Τα όσα αναφέρονται στα εν λόγω δημοσιεύματα δεν απηχούν ουδόλως την αλήθεια, πολλώ δε μάλλον όσον αφορά στις ενέργειες της παρούσας περιφερειακής αρχής για την επούλωση των πληγών από τη μαζική αυτή τραγωδία.

Εν προκειμένω, οι ελάχιστες εφέσεις που ασκήθηκαν από την Περιφέρεια Αττικής στο παρελθόν, είχαν ήδη κατατεθεί πριν από την ψήφιση του νέου νόμου και την έκδοση των διαπιστωτικών εφαρμοστικών διατάξεων που τη συνοδεύουν, κατ’ εφαρμογή της τότε ισχύουσας νομοθεσίας. Μάλιστα, με προσωπική εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Νίκου Χαρδαλιά, η νομική υπηρεσία της Περιφέρειας έχει ήδη δρομολογήσει τις δέουσες ενέργειες για την απόσυρσή τους, αξιοποιώντας τις προβλέψεις του νέου νόμου.

Η διοίκηση της Περιφέρειας, με σεβασμό στη μνήμη των αδικοχαμένων συνανθρώπων μας και στο διαρκές πένθος των συγγενών τους, βρίσκεται και θα βρίσκεται πάντα δίπλα στα θύματα της τραγωδίας, για να στηρίζει με κάθε δυνατό, νόμιμο τρόπο τον αγώνα τους για δικαίωση. Είναι αυτονόητο, ότι οι προβλεπόμενες αποζημιώσεις θα καταβληθούν στους νόμιμους δικαιούχους, ως ελάχιστο χρέος απέναντι σε αυτούς που έφυγαν με τόσο τραγικό τρόπο.

Πέρα από αυτό, πάλι με σεβασμό και αίσθημα ευθύνης, η περιφερειακή αρχή δρομολογεί σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς  όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες και δράσεις, ώστε να εξασφαλίσει τους καλύτερους όρους θωράκισης του Λεκανοπεδίου και προστασίας  των ζωών και  περιουσιών  των πολιτών από τις συνέπειες της κλιματικής κρίσης, για να μην ζήσουμε ποτέ ξανά μια τόσο τραγική καταστροφή».

Να σημειωθεί .οτι σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, συγγενείς των θυμάτων της πολύνεκρης τραγωδία υποστηρίζουν ότι ακόμη και μετά  τη δημοσίευση σε ΦΕΚ της ρύθμισης Πιερρακάκη (11.4.25) άσκησαν έφεση στις πρωτόδικες αποφάσεις που δικαιώνουν τα θύματα και τους συγγενείς τους από τις φονικές καταστροφές στο Μάτι, περιφέρεια Αττικής και δήμοι Ραφήνας – Πικερμίου και Μαραθώνα.

Αυτό αποκαλύπτει με ανακοίνωσή του η οποία συνοδεύεται και από τα σχετικά έγγραφα ο Σύλλογος Συγγενών Θανόντων & Εγκαυματιών.

Σύμφωνα με το Σύλλογο Συγγενών Θανόντων & Εγκαυματιών και σε απάντηση των διαψεύσεων, από τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους προκύπτει ότι τόσο οι Δήμοι Ραφήνας και Μαραθώνος όπως και η Περιφέρεια Αττικής έχουν ασκήσει έφεση μετά και την δημοσίευση του ΦΕΚ.

Τελευταία άρθρα

Μάνδρα: Παρεμβάσεις ουσίας στο 1ο Δημοτικό – Λύσεις σε προβλήματα δεκαετιών

Σε παρεμβάσεις ουσιαστικής αναβάθμισης στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μάνδρας προχώρησε ο Δήμος Μάνδρας – Ειδυλλίας,…

8 λεπτά ago

Σενάρια για σαμποτάζ σε δημοτικό ηλεκτροφωτισμό

Για δολιοφθορά κάνει λόγο ο δήμαρχος Λέρου, για τη μη λειτουργία του δημοτικού ηλεκτροφωτισμού και…

9 λεπτά ago

Δήμος Λοκρών: Εσπερίδα για την ελιά και το ελαιόλαδο

Εσπερίδα για την «Βιωσιμότητα και Αειφορία στην Παραγωγή και Μεταποίηση της Επιτραπέζιας Ελιάς και του…

20 λεπτά ago

250.000 ευρώ για τα αδέσποτα στη Ραφήνα

Για συστηματικές και ολοκληρωμένες προσπάθειες διαχείρισης και προστασίας των αδέσποτων ζώων της περιοχής και δαπάνες…

30 λεπτά ago

Καστοριά: Αυξάνονται τα περιστατικά βανδαλισμών

Ο Δήμος Καστοριάς καταδικάζει απερίφραστα κάθε τέτοια ενέργεια και καλεί τους πολίτες να συμβάλλουν ενεργά…

38 λεπτά ago

Παρεμβάσεις σε πεζοδρόμια και αστικές υποδομές στην Πάτρα

Η ασφάλεια στις μετακινήσεις των πεζών και ιδίως, των ατόμων με δυσκολίες στην κίνηση, καθώς…

47 λεπτά ago