Στη διευκόλυνση του έργου και των υπηρεσιών δήμων και Περιφερειών θα συμβάλουν τα έργα εκσυγχρονισμού του Εθνικού Δικτύου Υποδομών και Έρευνας, από τα Υπουργεία Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
Σύμφωνα με την σχετική κοινή ανακοίνωση, το έργο που εντάσσεται και χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας αφορά στην «Αντικατάσταση και επέκταση του εξοπλισμού των κέντρων δεδομένων του Εθνικού Δικτύου Υποδομών και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ Α.Ε.), με προϋπολογισμό 67.842.904 ευρώ.
Σκοπός του έργου είναι η ολοκλήρωση των επενδύσεων για την αναβάθμιση του διαδικτυακού εξοπλισμού της ΕΔΥΤΕ Α.Ε. σε πάνω από 100 σημεία ανά την επικράτεια για ταχύτητες 100-400 Gbps αντί της 1-10 Gbps, καθώς και η ανανέωση των υπολογιστικών και αποθηκευτικών υποδομών των κέντρων δεδομένων της ΕΔΥΤΕ ΑΕ για προμήθεια 40-60 χιλ. πυρήνων επεξεργαστών και 10-15 PB συνολικού αποθηκευτικού χώρου.
Η ολοκλήρωση των συγκεκριμένων επενδύσεων καθώς και του συνόλου αυτών που έχουν ενταχθεί στο στρατηγικό πρόγραμμα του Εθνικού Δικτύου, αναμένεται ότι θα συμβάλλουν αποφασιστικά στον εκσυγχρονισμό των υποδομών και των δυνατοτήτων της, στην αξιοπιστία και την ανθεκτικότητα του δικτύου της.
Επίσης, σημαντικός θα είναι ο ρόλος τους και στην αντιμετώπιση των προκλήσεων και αναγκών του σύγχρονου διεθνούς περιβάλλοντος ψηφιακών υποδομών, με εφαρμογές που σχετίζονται με μια τεράστια βεντάλια πεδίων από τις κυβερνοεπιθέσεις έως τις καθημερινές εργασίες και συναλλαγές.
Μπορεί να βρίσκεται στα μέσα της δεύτερης θητείας του ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης, ήδη…
Ένα κρίσιμο έργο υποδομής που ενισχύει την αναπτυξιακή προοπτική της Ιτέας και της Φωκίδας.
Ένα μνημείο με ισχυρό συμβολισμό που θα τιμά το παρελθόν και θα διδάσκει τις μελλοντικές…
Ένα ακόμη σημαντικό έργο στο Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο» με φορέα υλοποίησης τον Αναπτυξιακό Οργανισμός Ρόδου…
Eνισχύεται το πλαίσιο περιβαλλοντικής προστασίας.
Πάνω από 5.000 μέτρα νέου δικτύου, ένα σύγχρονο αντλιοστάσιο στο Έλλη και ένα δίδυμο σύστημα…