ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προγράμματα κατάρτισης και απασχόλησης 10.000 ανέργων

Τη δυνατότητα συμμετοχής σε προγράμματα κατάρτισης και απασχόλησης της ΔΥΠΑ θα έχουν περίπου 10.000 άνεργοι- δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και άστεγοι που θα καταθέσουν την σχετική αίτηση.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα που βρίσκεται σε εξέλιξη από την Πέμπτη 15 Μαΐου αφορά στη δυνατότητα υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος από παρόχους κατάρτισης, ενταγμένων στο Μητρώο Επιλέξιμων Παρόχων Επιδοτούμενης Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης της ΔΥΠΑ, για κατάθεση προγραμμάτων κατάρτισης στο πλαίσιο του «προγράμματος κατάρτισης 10.000 ατόμων που πληρούν τις προϋποθέσεις.

Η υποβολή αιτήσεων πραγματοποιείται μέσω του πληροφοριακού συστήματος του προγράμματος, στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://eee.dypa.gov.gr/

Κατά τη συμπλήρωση της αίτησής τους, θα δίνεται στους παρόχους κατάρτισης η δυνατότητα να καταθέσουν έως δύο προγράμματα κατάρτισης, εκ των οποίων το έναείναι σχετικό με επαγγέλματα γραφείου και το άλλο σχετίζεται με πωλήσεις, σύμφωνα με τους όρους και προϋποθέσεις που προβλέπονται στη σχετική πρόσκληση.

Το πρόγραμμα ΣΕΚ υλοποιείται με τη διαδικασία του συστήματος παροχής επιταγών κατάρτισης (Training Vouchers) στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU.

Περιλαμβάνει πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης, συνολικής διάρκειας 80 ωρών σε τομείς υψηλής ζήτησης, όπως τα επαγγέλματα γραφείου και πωλητών. Την κατάρτιση θα ακολουθεί πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων, μέσω επιταγών πιστοποίησης (Certification Vouchers).

Share

Τελευταία άρθρα

Δήμος Βιάννου: Καλύπτει από το 2027 τα ενοίκια εκπαιδευτικών που επιλέγουν να μείνουν στην περιοχή

Σε μία ουσιαστική παρέμβαση για την αντιμετώπιση του προβλήματος στέγασης εκπαιδευτικών και άλλων δημοσίων υπαλλήλων…

10 ώρες ago

Παρέμβαση Κολιάδη για την παραλία Τσαμπίκα μετά τις καταγγελίες για εργασίες

Άμεση παρέμβαση για την κατάσταση που είχε δημιουργηθεί στην παραλία Τσαμπίκα πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ρόδου…

10 ώρες ago

Δυτική Μακεδονία: Νέα τουριστική ταυτότητα με ψηφιακή πύλη, AI και στόχο τον τουρισμό τεσσάρων εποχών

Σε μια νέα φάση οργανωμένης τουριστικής προβολής επιχειρεί να περάσει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, παρουσιάζοντας…

10 ώρες ago

Καλαμάτα: Εγκαινιάστηκε η αναβαθμισμένη κεντρική παιδική χαρά στο αναψυκτήριο

Στην παράδοση μιας ακόμη αναβαθμισμένης υποδομής για παιδιά και οικογένειες προχώρησε ο Δήμος Καλαμάτας, με…

11 ώρες ago

Αγία Παρασκευή: Πλήθος κόσμου στη δεύτερη μέρα της «Πόλης Πολιτισμού 2026» – Αφιέρωμα στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα

Με μεγάλη συμμετοχή πολιτών συνεχίστηκαν για δεύτερη ημέρα οι εκδηλώσεις της «Πόλης Πολιτισμού 2026» στην…

11 ώρες ago

Καιρός: Αφρικανική σκόνη, θερμοκρασίες έως 37 βαθμούς και «Red Code» για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς

Ιδιαίτερα επιβαρυμένες καιρικές συνθήκες διαμορφώνονται σήμερα, Κυριακή 30 Αυγούστου 2026, σε αρκετές περιοχές της χώρας,…

12 ώρες ago