Το Ελληνικό Κτηματολόγιο ανακοινώνει ότι, παρατείνεται η προθεσμία υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας για τις περιοχές της Κέρκυρας, Θεσπρωτίας και Κρήτης έως και την Παρασκευή 30 Μαΐου 2025, κατόπιν πρότασης του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Χρήστου Μπουκώρου, και αντίστοιχης απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα.
Παρά τις διαδοχικές παρατάσεις που έχουν οδηγήσει σε συνεχή και υψηλή συμμετοχή των πολιτών, εξακολουθούν να υπάρχουν μεμονωμένα αλλά τεκμηριωμένα αιτήματα από επαγγελματίες και ιδιοκτήτες για την παροχή επιπλέον χρόνου, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία με πληρότητα και ακρίβεια.
«Δίνουμε μια τελευταία ευκαιρία σε όλους όσοι, για οποιονδήποτε λόγο, δεν έχουν καταφέρει να δηλώσουν την περιουσία τους. Η συμμετοχή στη διαδικασία είναι δικαίωμα κάθε πολίτη, ενώ η υποστήριξή τους είναι δική μας ευθύνη. Γι’ αυτό, παρατείνουμε την προθεσμία και προσφέρουμε αυτόν τον επιπλέον χρόνο, ώστε να έχουν όλοι τη δυνατότητα να ολοκληρώσουν τη δήλωση με πληρότητα και ακρίβεια» δήλωσε ο Υφυπουργός κ. Χρήστος Μπουκώρος.
Η παράταση αυτή είναι οριστικά η τελευταία. Το έργο της Κτηματογράφησης, μετά απόσχεδόν 30 χρόνια, έχει μπει στην τελική ευθεία σύμφωνα με τον προγραμματισμό για ολοκλήρωση έως το τέλος του 2025. Νέα ψηφιακή υπηρεσία metavoles.ktimatologio.gr
Παράλληλα, για τις παλαιές μελέτες Κτηματογράφησης, όπου έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία, το Ελληνικό Κτηματολόγιο προχωρά σε ακόμα ένα σημαντικό βήμα διευκόλυνσης:
Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα τίθεται σε λειτουργία η νέα ψηφιακή υπηρεσία metavoles.ktimatologio.gr, μέσω της οποίας οι πολίτες θα μπορούν να διορθώνουν εξωδικαστικά την παράλειψη δήλωσης ιδιοκτησίας, μέσω μίας απλής ψηφιακής διαδικασίας, προσκομίζοντας τον μεταγεγραμμένο τίτλο τους.
Αυτή η καινοτόμος δυνατότητα καλύπτει όλες τις παλαιές περιοχές Κτηματογράφησης, καθώς και όσες βρίσκονται ακόμη εντός προθεσμίας υποβολής δηλώσεων, έως τις 30 Μαΐου 2025.
Σε μια εξαιρετικά δύσκολη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης έχει εξελιχθεί το περιστατικό στην καρδιά της…
Με σειρά εκδηλώσεων και δράσεων ευαισθητοποίησης των πολιτών, γιορτάζει ο δήμος Αχαρνών την Παγκόσμια Ημέρα…
Δύο νύχτες κινηματογράφου από όλο τον κόσμο στο θερινό Cine Alimos, δίπλα στη θάλασσα υπόσχεται…
Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες του δήμου Χαλανδρίου για τη διεξαγωγή του 13ου Αγώνα…
Περιστατικό κυβερνοασφάλειας με μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε πληροφοριακό σύστημα του Δήμου Πατρέων σημειώθηκε στις 20…
Στο Εθνικό Τυπογραφείο η νέα προκήρυξη – Αφορά επιτυχόντες του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού 1Γ/2025 και…