Πε. Απρ 18th, 2024

«Γαλάζιος εμφύλιος» στον δήμο Κηφισιάς

Επανάληψη των εκλογών του 2014 θα έχουμε στην Κηφισιά, μετά την επίσημη ανακοίνωση υποψηφιότητας του πρώην δημάρχου Νίκου Χιωτάκη.

Η αντίδραση του νυν δημάρχου, Γ. Θωμάκου , ήταν άμεση, με επίσημη ανακοίνωση, η οποία προκάλεσε την ανταπάντηση του Ν. Χιωτάκη, με αποτέλεσμα να ανέβει ο πολιτικός υδράργυρος μέσα στις ημέρες των γιορτών.

Ο δήμαρχος Κηφισιάς ανέδρασε άμεσα στην ανακοίνωση της υποψηφιότητας Χιωτάκη λέγοντας:

«Ο Συνδυασμός και ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος εύχονται καλή δύναμη στον κ. Ν. Χιωτάκη που ανακοίνωσε πως θα είναι και πάλι υποψήφιος Δήμαρχος Κηφισιάς, δηλαδή επιθυμεί να προσθέσει ακόμη τέσσερα (4)  χρόνια  στην δωδεκαετή δημαρχιακή θητεία του (2002-2014).

Όπως γράφει, δεν θέλει να χαθούν άλλα τέσσερα (4) χρόνια, αναγκάζοντας μας να θυμηθούμε τα τέσσερα (4) χρόνια της προηγούμενης διοίκησης του Δήμου (2010-2014). Χρόνια στασιμότητας, αδιαφάνειας και πυρετωδών εγκρίσεων- ορισμένες φορές και παρανόμως- καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος σε Κηφισιά και Νέα Ερυθραία!

Ο κ. Χιωτάκης στην ουσία εγκατέλειψε πλήρως «τον Δήμο της Καρδιάς μας» αφού ως επικεφαλής της αντιπολίτευσης δεν κατάφερε να συμπληρώσει ούτε καν μια ολόκληρη συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και ο Συνδυασμός που ηγείται μας συνήθιζε τα τελευταία χρόνια στα άδεια έδρανα στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, ακόμα και σε σημαντικές για την λειτουργία του Δήμου μας όπως οι συζητήσεις για τους Προϋπολογισμούς και τα Τεχνικά Προγράμματα του Δήμου.

Περισσότερα θα πούμε μετά τις Άγιες Ημέρες των Χριστουγέννων και των Θεοφανείων. Χρόνια Πολλά!»

Ενώ και ο πρώην δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος για τον δήμο Κηφισιάς, Νίκος Χιωτάκης ανταπάντησε σε ειρωνικό ύφος:

Ευχαριστώ από καρδιάς τον κ. Θωμάκο και την παράταξη του ( όσους απέμειναν τέλος πάντων σε αυτήν ), τόσο για τις χριστουγεννιάτικες ευχές , όσο και το ευγενικό «καλωσόρισμα»  της υποψηφιότητάς μου.

Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί  το ύφος του περιεχομένου  της ανακοίνωσης που εξέδωσαν, αναδεικνύει την πραγματική κατάσταση που βρίσκεται η παράταξη που διοικεί σήμερα και για λίγους ακόμη μήνες, το Δήμο Κηφισιάς.

Καμία αναφορά στο έργο τους (αφού είναι ανύπαρκτο), αγωνία για την επικείμενη κρίση των πολιτών του Δήμου Κηφισιάς, ανεπιτυχής προσπάθεια να εμφανίσουν «ως μειονέκτημα» την μεγάλη αυτοδιοικητική διαδρομή και προσφορά μου στα κοινά του Δήμου μας.

Είμαι βέβαιος ότι όταν θα περάσουν οι γιορτές των Χριστουγέννων και «οι καλικάντζαροι επιστρέψουν στα υπόγεια», θα έχουμε την ευκαιρία να διεξάγουμε έναν ουσιαστικό διάλογο για τα προβλήματα των προαστίων μας. Να συγκρίνουμε το πραγματικό έργο και την προσφορά όλων μας και το κυριότερο, να παρουσιάσουμε με νηφαλιότητα στους συμπολίτες μας το σχέδιο μας για το μέλλον του Δήμου Κηφισιάς.

Καλή Χρονιά σε Όλους.

Νίκος Χιωτάκης

υποψήφιος Δήμαρχος Κηφισιάς.

Το πρόβλημα για τους δύο παραπάνω είναι ότι στην επερχόμενη αναμέτρηση θα υπάρχουν και άλλοι υποψήφιοι με αναφορές στη Ν.Δ., όπως οι περιπτώσεις Πατρινού, Κουρμαδιά και Καλού.