ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Διαλέξεις της Μαρίας Ευθυμίου σε τέσσερα μουσεία του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς υποδέχεται τη διακεκριμένη ιστορικό και ομότιμη καθηγήτρια του ΕΚΠΑ, Μαρία Ευθυμίου, σε Μουσεία του Δικτύου του. Θα παρουσιάσει έναν κύκλο ομιλιών με στόχο την ανάδειξη κεντρικών σημείων της Ιστορίας του Ελληνισμού.

Με το μοναδικό αφηγηματικό της ύφος, η Μαρία Ευθυμίου θα ξετυλίξει κομβικά σημεία της ελληνικής Ιστορίας, φωτίζοντας τομές και φαινόμενα που διαμόρφωσαν την πορεία του Ελληνισμού από τα μυκηναϊκά χρόνια έως τις ημέρες μας. Κάθε ομιλία θα έχει διάρκεια τεσσάρων ωρών.

Η αρχή θα γίνει στο Σουφλί και το Μουσείο Μετάξης, την Τετάρτη 26 Μαρτίου 2025. Στη συνέχεια, η κα Ευθυμίου θα ταξιδέψει και σε άλλες περιοχές όπου λειτουργούν Μουσεία του Πολιτιστικού Ιδρύματος, όπως στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας, στο μουσείο λαδιού στην Σπάρτη.

Το αναλυτικό πρόγραμμα έχει ως εξής:

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2025 (ώρα 17:00) | Σουφλί, στο Μουσείο Μετάξης. Για κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 25540 23700 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

Κυριακή 6 Απρίλιου 2025 (ώρα 9:30) | Βόλος, στο κινηματοθέατρο Αχίλλειον. Για κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 210 3256922 (Δευτέρα-Παρασκευή 10:00-17:00).

Κυριακή 4 Μαΐου 2025 (ώρα 10:30) | Δημητσάνα, στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης. Για κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 27950 31630 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

Σάββατο 10 Μαΐου 2025 (ώρα 10:30) | Κορινθία, στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας. Για κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 27470 22296 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

Κυριακή 11 Μαΐου 2025 (ώρα 10:30) | Σπάρτη, στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού. Για κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 27310 89315 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

Τελευταία άρθρα

Ο δήμαρχος Λειψών, Φώτης Μάγγος νέος γγ Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής

Τα ζητήματα που αφορούν στην εφαρμογή της νησιωτικής πολιτικής και της επίλυσης των προβλημάτων που…

3 ώρες ago

«Καμπάνα» 17.820 ευρώ στο δήμο Πάτμου για ρύπανση της θάλασσας

Την αδυναμία του να διατηρήσει σε λειτουργία τη μονάδα επεξεργασίας λυμάτων και να αποκαταστήσει τα…

4 ώρες ago

Στον Πειραιά, «Το Καλοκαίρι Ανθίζει στον Τινάνειο Κήπο»

Το ενδιαφέρον των κατοίκων της πόλης, καθώς και πλήθους επισκεπτών συγκέντρωσε η εκδήλωση έναρξης της…

4 ώρες ago

Επτά νέες θέσεις στα ΚΕΠ Μυτιλήνης και Λίμνης Πλαστήρα υπέγραψε ο Βασίλης Σπανάκης

Στην ενίσχυση των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών προχωρά το Υπουργείο Εσωτερικών, στο πλαίσιο των δράσεων για…

4 ώρες ago

Οικομουσείο στον Αχέροντα με τη στήριξη της UNESCO – Διεθνής πρωτοβουλία στον Δήμο Σουλίου

Ο Δήμος Σουλίου προχωρά σε μια σημαντική διεθνή συνεργασία με στόχο τη δημιουργία ενός πρωτοποριακού…

4 ώρες ago

Πρόγραμμα απόσυρσης εγκαταλελειμμένων οχημάτων στον Δήμο ΒΒΒ

Σε εξέλιξη βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες μία ακόμη επιχείρηση απόσυρσης εγκαταλελειμμένων οχημάτων από τους δρόμους…

4 ώρες ago