ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χαλκιδική: Μήνυση στη δήμαρχο Κασσάνδρας και αντιδημάρχους από τον πατέρα του 19χρονου που σκοτώθηκε στο λούνα παρκ

Μήνυση κατά αιρετών του Δήμου Κασσάνδρας στη Χαλκιδική κατέθεσε ο πατέρας του 19χρονου Γιάννη, που βρήκε τραγικό θάνατο τον περασμένο Αύγουστο στο λούνα παρκ στην περιοχή του Πευκοχωρίου.

Η οικογένεια του άτυχου Γιάννη επιθυμεί την επιτάχυνση των διαδικασιών για την απόδοση ποινικών ευθυνών, τόσο σε αιρετούς όσο και σε υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου Κασσάνδρας στη Χαλκιδική για την υπόθεση του λούνα παρκ που λειτουργούσε χωρίς την απαραίτητη νόμιμη άδεια.

Μετά την πρόσφατη απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου, με την οποία επιβλήθηκε η βαριά ποινή της έκπτωσης στη δήμαρχο Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά και της τρίμηνης αργίας στην αρμόδια αντιδήμαρχο, η οικογένεια θεωρεί ότι ανοίγει, πλέον, ο δρόμος για την άσκηση ποινικών διώξεων.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πατέρας κατέθεσε μήνυση για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο σε βάρος τόσο της δημάρχου, αντιδημάρχων, καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων της Κασσάνδρας, καθώς θεωρεί ότι ο θάνατος του 19χρονου γιου του συνδέεται άμεσα με τις ενέργειες, αλλά και τις παραλείψεις τους.

Άλλωστε και το Πειθαρχικό Συμβούλιο, που αποφάσισε να κηρύξει έκπτωτη τη δήμαρχο και για τρεις μήνες έκπτωτη την αντιδήμαρχο, αναφέρει χαρακτηριστικά στην απόφασή του ότι αφενός η δήμαρχος επέτρεψε τη μη νόμιμη λειτουργία της επιχείρησης λούνα παρκ στο Πευκοχώρι, μολονότι γνώριζε και πάντως έπρεπε να γνωρίζει ότι δεν είχε άδεια και αφετέρου δεν έλαβε όλα τα μέτρα για τη διακοπή της λειτουργίας του προτού χάσει τη ζωή του ο 19χρονος.

Τελευταία άρθρα

Φάρσαλα: Στοχευμένες απολυμάνσεις σε φρεάτια

Ο Δήμος Φαρσάλων πραγματοποιεί αυτές τις μέρες απολυμάνσεις με παρεμβάσεις σε δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους…

9 ώρες ago

Αναβάθμιση αθλητικών υποδομών σε Ερείκουσα και Οθωνούς

Δίπλα στις τοπικές κοινωνίες των Διαποντίων Νήσων και τη νεολαία η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

9 ώρες ago

Ιωάννινα: 2,2 εκ. ευρώ για την αναβάθμιση του Αθλητικού Κέντρου Καρδαμιτσίων

Η χρηματοδότηση προέρχεται από το Υπουργείο Εσωτερικών.

9 ώρες ago

Καθημερινή η λειτουργία του info point στο λιμάνι της Καλαμάτας

Θα λειτουργεί καθημερινά έως τις αρχές Σεπτεμβρίου, κατά τις ώρες 19:30 έως 22:30.

10 ώρες ago

ATTICA ROOTS FESTIVAL: Ο Omar Faruk Tekbilek στο Ζάππειο για μια μοναδική μυσταγωγική συναυλία

Ένας παγκόσμιος πρεσβευτής της ανατολίτικης και μεσογειακής μουσικής

11 ώρες ago

Δημοπρατείται το Ακτινοθεραπευτικό Κέντρο Δωδεκανήσου

Ιστορικό βήμα για το δικαίωμα των νησιωτών στη θεραπεία στον τόπο τους.

12 ώρες ago