ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θεσσαλονίκη: Σε κυκλοφορία 151 ολοκαίνουργια λεωφορεία του ΟΑΣΘ μέσα στον Μάρτιο

O υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Βασίλης Οικονόμου, επισκέφτηκε σήμερα το αμαξοστάσιο στον Φοίνικα Θεσσαλονίκης και δεσμεύτηκε πως, ως το 2027, ο στόλος των λεωφορείων του ΟΑΣΘ θα είναι πλήρως ανανεωμένος. Διευκρίνισε δε ότι μέσα στον Μάρτιο θα ανέρχονται σε 151 τα νέα οχήματα που θα κυκλοφορεί ο οργανισμός.

Ο κ. Οικονόμου μετά την επίσκεψη δήλωσε τα εξής: «Η Θεσσαλονίκη γυρίζει σελίδα στις αστικές συγκοινωνίες καθώς η σταδιακή ανανέωση του στόλου βελτιώνει ουσιαστικά την καθημερινότητα των πολιτών. Ήδη μέσα στον Μάρτιο θα κυκλοφορούν 151 νέα λεωφορεία. Προσφέρουμε πιο άνετες, σύγχρονες και φιλικές προς το περιβάλλον μετακινήσεις, διαμορφώνοντας ένα βιώσιμο και αποτελεσματικό συγκοινωνιακό δίκτυο. Δεσμευόμαστε για έναν πλήρως ανανεωμένο στόλο έως το 2027, επιταχύνοντας τις διαδικασίες εκσυγχρονισμού των δημόσιων συγκοινωνιών. Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών υλοποιεί με συνέπεια το σχέδιό του, τηρώντας το χρονοδιάγραμμα και διασφαλίζοντας τη συνολική αναβάθμιση του συγκοινωνιακού έργου. Η Θεσσαλονίκη εξελίσσεται, αναβαθμίζεται και εκσυγχρονίζεται, αποκτώντας το δίκτυο μεταφορών που της αξίζει».

Στην επίσκεψή του στο αμαξοστάσιο του ΟΑΣΘ στον Φοίνικα, που έγινε συνοδεία του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του οργανισμού, Κώστα Ταγγίρη, ο κ. Οικονόμου επιθεώρησε 26 ολοκαίνουργια λεωφορεία, τα οποία αναμένεται να κυκλοφορήσουν έως το τέλος Μαρτίου. Πρόκειται για δεκάμετρα πετρελαιοκίνητα λεωφορεία, που θα ενισχύσουν σημαντικά τις δημόσιες συγκοινωνίες της πόλης.

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες τέθηκαν σε κυκλοφορία 15 νέα 12μετρα θερμικά λεωφορεία. Συνολικά, ο στόλος της Θεσσαλονίκης θα ενισχυθεί με 41 καινούργια λεωφορεία, φτάνοντας τα 151 νέα οχήματα με την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Σε αυτόν τον αριθμό περιλαμβάνονται και τα 110 ηλεκτρικά λεωφορεία που έχουν ήδη δρομολογηθεί.

Η ανανέωση του στόλου εντάσσεται στον συνολικό σχεδιασμό της κυβέρνησης για πλήρη ανανέωση των λεωφορείων έως το 2027, με στόχο τη βελτίωση της αστικής κινητικότητας, την αναβάθμιση της ποιότητας των μετακινήσεων και την ενίσχυση της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας.

Τελευταία άρθρα

Πελοπόννησος: 2 εκ. ευρώ για μικρά φράγματα, λιμνοδεξαμενές & αρδευτικά δίκτυα

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου ενεργοποιεί νέα χρηματοδότηση.

13 ώρες ago

Μετέωρα: Νέες προσλήψεις δρομολογεί ο Δήμος

Θα πραγματοποιηθούν μέσω του προγράμματος 55+.

13 ώρες ago

Ολοκληρώθηκαν τα Basketball Camps της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στηρίζει δράσεις που προάγουν τον αθλητισμό.

13 ώρες ago

Έφυγε απο τη ζωή ο Δήμαρχος Φούρνων, Δημήτρης Καρύδης

Νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου.

14 ώρες ago

Κόρινθος: Επιστρέφουν οι “Θαλασσινές Ημέρες”

Από τις 24 Αυγούστου ως την 1η Σεπτεμβρίου η Κόρινθος θα ζήσει σε ρυθμούς θάλασσας…

14 ώρες ago

Σπάρτη: Από αύριο στη μάχη της καθημερινότητας η Δημοτική Αστυνομία

Επίσκεψη του Δημάρχου Σπάρτης στα γραφεία της Δημοτικής Αστυνομίας.

14 ώρες ago