ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε δράση από αύριο η Συγκοινωνιακή Αστυνομία – Στο δρομολόγιο Λιόσια – Ζεφύρι η πρώτη περιπολία

Πιο ασφαλείς θα αισθάνονται από αύριο Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου οι επιβάτες των αστικών συγκοινωνικών συγκεκριμένων περιοχών, καθώς τα δρομολόγια θα περιπολούνται από την Συγκοινωνιακή Αστυνομία. Στόχος είναι η διασφάλιση της ασφάλειας στις δημόσιες συγκοινωνίες, με την επίβλεψη λεωφορείων, συρμών και σταθμών.

Σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για τις Μεταφορές, Βασίλη Οικονόμου, το έργο του ειδικού σώματος θα ξεκινήσει αύριο από το αμαξοστάσιο των Άνω Λιοσίων με τρεις αστυνομικούς, δύο με στολή και έναν με πολιτικά, σε λεωφορείο που θα κάνει το δρομολόγιο, Λιόσια Ζεφύρι. Ο λόγος είναι η μεγάλη παραβατικότητα της περιοχής, όπου, σύμφωνα με τον υφυπουργό, δεν μπορεί να κυκλοφορήσει γυναίκα μόνη της μετά τις 5 το απόγευμα. Ανάλογες περιοχές είναι το Μενίδι, τα Λιόσια και το Ζεφύρι.

«Εμείς θέλουμε να δώσουμε ένα μήνυμα ασφάλειας ότι πλέον το κράτος θα είναι παρών. Η δημόσια συγκοινωνία είναι για τον απλό κόσμο, για τον εργαζόμενο, για τον σπουδαστή και όχι για μια ομάδα, η οποία θα περιφέρεται μέσα στα λεωφορεία και στα τρένα κάνοντας ασύδοτες πράξεις» τόνισε ο Υφυπουργός.

Όπως έχει ανακοινωθεί, η Συγκοινωνιακή Αστυνομία, αρχικά θα στελεχωθεί με 130 αστυνομικούς μέσω απόσπασης. Σταδιακά, οι αστυνομικοί θα αντικατασταθούν από ειδικούς φρουρούς που θα προσλάβει ο ΟΑΣΑ και θα αποτελούν το ειδικό σώμα της «Συγκοινωνιακής Αστυνομίας» ενισχύοντας περαιτέρω το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών στις μετακινήσεις τους. Στόχος είναι να εντοπίζονται και να αντιμετωπίζονται έγκαιρα τα φαινόμενα παραβατικότητας.

Οι αστυνομικοί θα βρίσκονται μέσα στα λεωφορεία και στα τρένα του προαστιακού από την ώρα που θα ξεκινούν τα δρομολόγια μέχρι την ώρα που θα ολοκληρώνονται, τα μεσάνυχτα.

Η εκπαίδευση των αστυνομικών έχει αρχίσει εδώ και αρκετές ημέρες, ώστε να είναι έτοιμοι να φέρουν εις πέρας τη νέα αποστολή τους.

Τελευταία άρθρα

Συνεχίζεται το έργο αντικατάστασης αγωγών ύδρευσης στο Ηράκλειο

Την πορεία των εργασιών για την αντικατάσταση του παλαιού δικτύου ύδρευσης στην πόλη είδε από…

34 δευτερόλεπτα ago

Την άμεση επαναλειτουργία του Οδοντωτού ζητούν Καλάβρυτα & Αιγιαλεία

Οι δήμαρχοι προειδοποιούν για συνεχείς κινητοποιήσεις.

10 λεπτά ago

Φυλή: Προσοχή στις τηλεφωνικές απάτες

Μέτρα για την προστασία των δημοτών και κυρίως των ηλικιωμένων που αποτελούν εύκολους στόχους των…

14 λεπτά ago

Προσβάσιμες παραλίες για όλους στον Δήμο Κορινθίων

Στόχος είναι η ασφαλής, αυτόνομη και αξιοπρεπής πρόσβαση όλων στην παραλία και στη θάλασσα.

37 λεπτά ago

Νέα μονάδα αφαλάτωσης στην Ισθμία

Α.Ε.ΔΙ.Κ. και ΔΕΥΑΛΑΘ ενώνουν δυνάμεις για την ενίσχυση της υδροδότησης της Ισθμίας.

49 λεπτά ago

Δικαίωση δήμων για τον θόρυβο των αεροσκαφών του «Ελ. Βενιζέλος»

Τις δημοτικές Αρχές και τους κατοίκους των δήμων της Ανατολικής Αττικής που είχαν προσφύγει στη…

56 λεπτά ago