Κατηγορίες: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έρευνα της GPO για τα Παραπολιτικά 90,1: Πώς βλέπουν οι πολίτες τη σημερινή κατάσταση του συστήματος Υγείας στην Ελλάδα

Στο β’ μέρος της μεγάλης πολιτικής και κοινωνικής έρευνας που διενήργησε η GPO για τα Παραπολιτικά 90,1, αποτυπώνονται οι απόψεις των πολιτών σχετικά με τη σημερινή κατάσταση του συστήματος Υγείας στην Ελλάδα, αναλύοντας τόσο τις θετικές όσο και τις αρνητικές πτυχές των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Στην πρώτη ερώτηση, που αφορούσε τη χρήση υπηρεσιών υγείας τους τελευταίους 12 μήνες, ένα σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού (81,3%) δήλωσε ότι χρειάστηκε να επισκεφθεί είτε το δημόσιο είτε τον ιδιωτικό τομέα. Από αυτούς που απάντησαν θετικά, η πλειοψηφία ανέφερε ότι έκανε χρήση υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας, όπως επισκέψεις σε γιατρούς (87,2%), εξετάσεις και διαγνωστικές διαδικασίες (74,6%) και λήψη φαρμάκων (61,8%).

Στη δημογραφική ανάλυση των απαντήσεων, διακρίνεται πως σχεδόν το 92% των ερωτώμενων μεταξύ 55 και 64 ετών, καθώς και το 96% των ερωτώμενων άνω των 65 ετών που έκαναν χρήση των υπηρεσιών υγείας, επισκέφθηκε τουλάχιστον μία φορά γιατρό.

Όσον αφορά το πού απευθύνθηκαν οι πολίτες για την κάλυψη των αναγκών τους, τα αποτελέσματα παρουσιάζουν μια ισορροπημένη κατανομή μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, όπου το 48,1% -των συμμετεχόντων που έκαναν χρήση των υπηρεσιών υγείας- επισκέφθηκε ιδιώτη γιατρό συμβεβλημένο με το ταμείο του και το 45,6% επισκέφθηκε ιατρό του ΕΣΥ. Το 60% των ερωτώμενων που χρειάστηκε να νοσηλευτεί (10,8% του συνόλου), απευθύνθηκε σε Δημόσιο Νοσοκομείο (του ΕΣΥ, Πανεπιστημιακό, Στρατιωτικό κλπ.), ενώ το 22,4% (4% του συνόλου) σε ιδιωτικό νοσοκομείο ή κλινική συμβεβλημένο/η με το ταμείο του.

Διαβάστε περισσότερα στο parapolitika.gr.

Τελευταία άρθρα

Επίσκεψη του Υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών στο Δημαρχείο Καβάλας

Στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί στις περιφερειακές Ενότητες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο…

4 ώρες ago

Εγκαίνια για το Γυμνάσιο-Λύκειο Καλαμπακίου στο Δοξάτο

Παραδίδεται στη νέα γενιά ένα σχολείο σύγχρονο, ασφαλές και αντάξιο των προσδοκιών των παιδιών.

4 ώρες ago

Aποκατάσταση φθορών στο οδικό δίκτυο της Δράμας

Συνεχίζονται στον Δήμο Δράμας οι παρεμβάσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας και της οδικής ασφάλειας.…

4 ώρες ago

Νίκος Χαρδαλιάς: Υπεγράφη η σύμβαση για την ανάπλαση της Πλατείας Στάμου στη Μαγούλα

Στην τελική ευθεία περνά η ανάπλαση της Πλατείας Στάμου στη Μαγούλα, μετά την υπογραφή της…

5 ώρες ago

Θερμαϊκός: Έξι στρατηγικές διεκδικήσεις του Δημάρχου από τον Πρωθυπουργό

Ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, Θεόδωρος Τζέκος, κατέθεσε στον Πρωθυπουργό υπόμνημα με τις προτέραιότητές του για την…

5 ώρες ago

Νέα Προποντίδα: Παρεμβάσεις για τη βελτίωση του δημόσιου χώρου

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις του Δήμου Νέας Προποντίδας για την αναβάθμιση και τον εξωραϊσμό των κοινόχρηστων…

5 ώρες ago