Κατηγορίες: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δαφνί: Τρόφιμος σκότωσε νοσηλευόμενη – Παραμένει ασύλληπτος

Δολοφονία σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης 19 Φεβρουαρίου στο ψυχιατρικό νοσοκομείο στο Δαφνί. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τραγικό θάνατο από τα χέρια ενός 47χρονου τρόφιμου βρήκε μια 44χρονη γυναίκα, επίσης ασθενής στο ίδιο νοσοκομείο.

Η δολοφονία συνέβη περίπου στις 4 τα ξημερώματα, όταν, κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες, ο 47χρονος σκότωσε χτυπώντας με αιχμηρό αντικείμενο την 44χρονη. Οι νοσηλευτές έτρεξαν αμέσως να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες, αλλά δυστυχώς η γυναίκα εξέπνευσε.

Μετά την επίθεση, ο δράστης φέρεται να βγήκε στον προαύλιο χώρο και να εξαφανίστηκε.

Δαφνί: Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του δράστη

Η ΕΛ.ΑΣ. διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό του 47χρονου, ο οποίος πιθανότατα παραμένει κάπου κρυμμένος μέσα στο ίδρυμα. Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας βρίσκονται στο Δαφνί και διεξάγουν έρευνες τόσο εντός του νοσηλευτικού ιδρύματος, όσο και εκτός αυτού για τον εντοπισμό του δράστη.

Η 44χρονη, η οποία τα ξημερώματα της Τετάρτης έπεσε νεκρή από τα χτυπήματα με κομμάτι γυαλί, είχε εισαχθεί στο ίδρυμα μόλις χθες.

Πρόκειται για μια γυναίκα τοξικοεξαρτημένη, που έπασχε από στερητικό σύνδρομο.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 47χρονος δράστης βρισκόταν στο Δαφνί από τον περασμένο Νοέμβριο, όταν μεταφέρθηκε με απόφαση δικαστηρίου, καθώς του είχε αποδοθεί το ακαταλόγιστο για αδίκημα που είχε διαπράξει, βάσει του άρθρου 69 του Ποινικού Κώδικα. Συγκεκριμένα, είχε διαπράξει ανθρωποκτονία στην Κέρκυρα, όπου είχε κατακρεουργήσει μια γυναίκα.

«Τα ψυχιατρικά νοσοκομεία δεν είναι φυλακές»

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννακός ανέφερε: «Τα ψυχιατρικά νοσοκομεία δεν είναι φυλακές. Επανέρχεται το διαχρονικό αίτημά μας να σταματήσουν να νοσηλεύονται στα ψυχιατρικά νοσοκομεία άτομα του άρθρου 69 του ποινικού κώδικα».

Και συνέχισε: «Έχουν διαπράξει εγκλήματα, κακουργήματα τους αποδίδεται το ακαταλόγιστο στο δικαστήριο και αποφασίζεται ο εγκλεισμός τους σε ψυχιατρικό νοσοκομείο. Έτσι νοσηλεύονται μαζί με άλλους ψυχικά ασθενείς και μπορούν να κάνουν κακό σε ασθενείς και προσωπικό».

Τελευταία άρθρα

Νίκος Χαρδαλιάς από τις Βρυξέλλες: Διεκδικεί περισσότερους ευρωπαϊκούς πόρους για έργα σε κάθε γωνιά της Αττικής

Με σαφές διεκδικητικό πλαίσιο και επίκεντρο την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος…

6 ώρες ago

Στην Επιτροπή Νήσων & Πολιτικής Συνοχής της ΚΕΔΕ ο Δήμαρχος Οινουσσών

Στο επίκεντρο η ευρωπαϊκή στρατηγική για τα νησιά.

9 ώρες ago

Το ParkOut City Flow έρχεται στην Κυψέλη

Nέα προσέγγιση στην αστική μετακίνηση.

9 ώρες ago

Nέος μεγάλος υπόγειος αγωγός απορροής ομβρίων υδάτων στην Ηράκλεια

Στόχος είναι η ενίσχυση της ασφάλειας και η προστασία της περιοχής από πλημμυρικά φαινόμενα.

9 ώρες ago

830.000 ευρώ για την αναβάθμιση 11 γηπέδων του Δήμου Ιωαννιτών

Οι παρεμβάσεις δεν περιορίζονται στη βελτίωση της εικόνας των γηπέδων, αλλά αποσκοπούν πρωτίστως στην κάλυψη…

10 ώρες ago

Ζάκυνθος: Oικονομική ενίσχυση από τη Βουλή των Ελλήνων στη Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Νικήτας Κακλαμάνης, υπέγραψε την έγκριση νέας οικονομικής ενίσχυσης ύψους…

11 ώρες ago