Δολοφονία σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης 19 Φεβρουαρίου στο ψυχιατρικό νοσοκομείο στο Δαφνί. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τραγικό θάνατο από τα χέρια ενός 47χρονου τρόφιμου βρήκε μια 44χρονη γυναίκα, επίσης ασθενής στο ίδιο νοσοκομείο.
Η δολοφονία συνέβη περίπου στις 4 τα ξημερώματα, όταν, κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες, ο 47χρονος σκότωσε χτυπώντας με αιχμηρό αντικείμενο την 44χρονη. Οι νοσηλευτές έτρεξαν αμέσως να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες, αλλά δυστυχώς η γυναίκα εξέπνευσε.
Μετά την επίθεση, ο δράστης φέρεται να βγήκε στον προαύλιο χώρο και να εξαφανίστηκε.
Η ΕΛ.ΑΣ. διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό του 47χρονου, ο οποίος πιθανότατα παραμένει κάπου κρυμμένος μέσα στο ίδρυμα. Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας βρίσκονται στο Δαφνί και διεξάγουν έρευνες τόσο εντός του νοσηλευτικού ιδρύματος, όσο και εκτός αυτού για τον εντοπισμό του δράστη.
Η 44χρονη, η οποία τα ξημερώματα της Τετάρτης έπεσε νεκρή από τα χτυπήματα με κομμάτι γυαλί, είχε εισαχθεί στο ίδρυμα μόλις χθες.
Πρόκειται για μια γυναίκα τοξικοεξαρτημένη, που έπασχε από στερητικό σύνδρομο.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 47χρονος δράστης βρισκόταν στο Δαφνί από τον περασμένο Νοέμβριο, όταν μεταφέρθηκε με απόφαση δικαστηρίου, καθώς του είχε αποδοθεί το ακαταλόγιστο για αδίκημα που είχε διαπράξει, βάσει του άρθρου 69 του Ποινικού Κώδικα. Συγκεκριμένα, είχε διαπράξει ανθρωποκτονία στην Κέρκυρα, όπου είχε κατακρεουργήσει μια γυναίκα.
Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννακός ανέφερε: «Τα ψυχιατρικά νοσοκομεία δεν είναι φυλακές. Επανέρχεται το διαχρονικό αίτημά μας να σταματήσουν να νοσηλεύονται στα ψυχιατρικά νοσοκομεία άτομα του άρθρου 69 του ποινικού κώδικα».
Και συνέχισε: «Έχουν διαπράξει εγκλήματα, κακουργήματα τους αποδίδεται το ακαταλόγιστο στο δικαστήριο και αποφασίζεται ο εγκλεισμός τους σε ψυχιατρικό νοσοκομείο. Έτσι νοσηλεύονται μαζί με άλλους ψυχικά ασθενείς και μπορούν να κάνουν κακό σε ασθενείς και προσωπικό».
Εργαστήρι συν-σχεδιασμού | 18–19 Απριλίου 2026
Καλύφθηκαν καθημερινές ανάγκες και βελτιώθηκαν ουσιαστικά οι συνθήκες λειτουργίας των σχολείων.
Στο πλευρό των συνδικαλιστών της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης στέκεται ο δήμαρχος της Αθήνας, ο οποίος, κατά…
Ένα αίτημα δεκαετιών επιτέλους έγινε πραγματικότητα. Η γέφυρα στο Αλιγαρόρεμα εγκαινιάστηκε σήμερα και δόθηκε προς…
Υπό έλεγχο βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στη χωματερή της…
Υπογράφηκε η 1η συμπληρωματική σύμβαση για τη συντήρηση σχολικών συγκροτημάτων, ύψους 681.846 ευρώ.