Κατηγορίες: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χρήστος Μάστορας: Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει – Τι αναφέρει το δελτίο καταγραφής συμβάντων

Ο frontman του συγκροτήματος «Μέλισσες», Χρήστος Μάστορας, συνελήφθη κατά την διάρκεια της νύχτας καθώς, έπειτα από έλεγχο αλκοτέστ που του έγινε, απεδείχθη ότι οδηγούσε μεθυσμένος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου στις 02:00 η Ελληνική Αστυνομία σταμάτησε τον δημοφιλή τραγουδιστή στην Ομόνοια, στη συμβολή των οδών Σταδίου και Αιόλου.

Το αλκοόλ στο αίμα του Χρήστου Μάστορα ήταν 0,8, ενώ το όριο είναι 0,25 χιλιοστά του γραμμαρίου ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, ο Χρήστος Μάστορας αρχικά σταμάτησε στο σήμα της Τροχαίας για έλεγχο, όμως ξαφνικά άλλαξε γνώμη έστριψε αριστερά το τιμόνι και προσπάθησε να ξεφύγει για να γλιτώσει τον έλεγχο αλκοτέστ.

Όμως ένα δεύτερο συνεργείο της Τροχαίας που έκανε ελέγχους σε κοντινό σημείο ενημερώθηκε για τις κινήσεις του 39χρονου τραγουδιστή και κατάφεραν λίγα λεπτά αργότερα να τον ακινητοποιήσουν και να τον συλλάβουν.

Ο Χρήστος Μάστορας, εκτός από το γεγονός ότι το αλκοτέστ έδειξε ότι οδηγούσε με την επίδραση οινοπνεύματος σε ποσοστό 0,83 mg/lt εκπνεόμενου αέρα, αντιμετωπίζει κατηγορίες και για επικίνδυνη οδήγηση.

Χρήστος Μάστορας: Τι αναφέρει το δελτίο καταγραφής συμβάντων

Σύμφωνα με το δελτίο καταγραφής συμβάντων:

«Περί ώρα 01:50 στον Χρήστο Μάστορα, ο οποίος οδηγούσε το Ι.Χ.Ε. αυτ/το, χρώματος μαύρου, μάρκας «RANGE ROVER», έγινε σήμα ακινητοποίησης από συνεργείο αστυνομικών προκειμένου υποβληθεί σε τροχονομικό έλεγχο, επί της συμβολής των οδών Σταδίου και Αιόλου.

Ο εν λόγω οδηγός, αρχικά, στάθμευσε το όχημα του, τρίτο κατά τη σειρά στάθμευσης των λοιπών σταθμευμένων προς έλεγχο οχημάτων, συμμορφούμενος στις υποδείξεις των αστυνομικών.

Στη συνέχεια και ενώ οι αστυνομικοί ενεργούσαν προμέτρηση στο πρώτο κατά σειρά όχημα, ο ανωτέρω οδηγός ενήργησε απότομο ελιγμό αναπτύσσοντας ταχύτητα, κινούμενος προς το μέρος του αστυνομικού, ο οποίος έδιδε σε αυτόν συνεχή και εμφανή σήματα ακινητοποίησης με χρήση φακού, δεν ανέκοψε την πορεία του, συνεχίζοντας και αρνούμενος να σταματήσει στα σήμα ακινητοποίησης, απομακρύνθηκε από το σημείο ελέγχων.

Από τους αστυνομικούς ενημερώθηκε άμεσα για το περιστατικό, έτερο συνεργείο τροχονομικών ελέγχων στην Πλατεία Ομονοίας, οι αστυνομικοί του οποίου προέβησαν στην ακινητοποίηση του οχήματος και του οδηγού αυτού.

Ακολούθως στον εν λόγω διενεργήθηκε έλεγχος αλκοτέστ με χρήση αλκοολομέτρου, διαπιστωθείς να οδηγεί υπό την επίδραση οινοπνεύματος σε ποσοστό 0,83 mg/lt εκπνεόμενου αέρα ([α] μέτρηση: 0,78 mg/lt και [β] μέτρηση: 0,83 mg/lt).

O ανωτέρω οδηγός προσήχθη στην Υποδιεύθυνση Τροχαίας Αθηνών, όπου και με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία για παράβαση των άρθρων 290Α Π.Κ. «Επικίνδυνη οδήγηση» καθώς και αρθ. 42 «Ν.2696/1999 περί Κ.Ο.Κ.».

Τελευταία άρθρα

Ενεργειακές παρεμβάσεις σε τέσσερα σχολέια των Αγ. Αναργύρων

Στην ενεργειακή αναβάθμιση τεσσάρων σχολικών κτιρίων προχωρά ο δήμος Αγίων Αναργύρων- Καματερού, στο πλαίσιο της…

13 ώρες ago

Απολογισμός των 2,5 ετών διοίκησης της Περιφέρειας ΑΜΘ

Στην Π.Ε. Ροδόπης συνεχίστηκε ο κύκλος των απολογιστικών παρουσιάσεων του Χριστόδουλου Τοψίδη στις πέντε Περιφερειακές…

13 ώρες ago

Το σχέδιό της για τη νέα ΚΑΠ κατέθεσε η Π. Πελοποννήσου

Το πλαίσιο «Πελοπόννησος 2035», θέτοντας μια καθαρή πολιτική προτεραιότητα η νέα ΚΑΠ δεν μπορεί να…

14 ώρες ago

Αύξηση πυρκαγιών και συλλήψεων για εμπρησμό

Για την ανησυχητική αύξηση της συχνότητας των πυρκαγιών στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, τον επιχειρησιακό…

14 ώρες ago

Συνεργασία Π. Φαλήρου και Ε.Ε.Σ. για την ασφάλεια στο νερό

Με δράσεις ενημέρωσης για την ασφάλεια στο νερό, Παλαιό Φάληρο και Ερυθρός Σταυρός, τίμησαν την…

14 ώρες ago

Ο Omar Faruk Tekbilek γέμισε μουσική ειρήνη το Ζάππειο

Iδανικά το 1ο Attica Roots Festival έκλεισε o διάσημος πρεσβευτής της παγκόσμιας ειρήνης, Faruk Tekbilek…

14 ώρες ago